Omlete ir viens no tiem ēdieniem, kuram ir simtiem, ja ne tūkstošiem variāciju. Kartupeļi gan laikam neierindojas starp populārākajām omletes sastāvdaļām, taču latviešiem kartupeļi ir lielā cieņā, tādēļ piedāvājam īsteni latvisku kartupeļu omleti ar tikai trim pamatsastāvdaļām – kartupeļiem, bekonu un olām. Šo omleti droši var papildināt arī ar sieru, tomātiem, spinātiem, sīpoliem un citām iecienītām sastāvdaļām. Omlete ir sātīga, tādēļ derēs ne tikai kā brokastu ēdiens, bet arī kā kārtīgs pamatēdiens, kuram piestāvēs svaigi dārzeņi vai salāti.
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 4-5 kartupeļi
- 150 grami auksti kūpināta bekona
- 3 olas
- 1 ēdamkarote eļļas
- saišķītis diļļu
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošanas gaita:
- Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Bekonu sagriež gabaliņos.
- Uz sakarsētas pannas lej eļļu, liek rīvētos kartupeļus un, ik pa brīdim apmaisot, cep ~5 minūtes.
- Pievieno sagriezto bekonu un, turpinot ik pa brīdim apmaisīt, cep vēl ~5 minūtes.
- Bļodiņā sakuļ olas ar smalki sagrieztām dillēm un melnajiem pipariem.
- Ja panna, kurā tika cepti kartupeļi un bekons, ir piemērota cepšanai cepeškrāsnī, tad pannas saturu pārlej ar sakultajām olām. Ja panna nav piemērota cepšanai cepeškrāsnī, tad apceptos kartupeļus un bekonu pārliek karstumizturīgā traukā un saturu pārlej ar sakultajām olām.
- Cepamtrauku/pannu liek cepeškrāsnī un cep 200°C grādos ~15 minūtes. Pasniedz siltu, taču omlete labi garšos arī atdzisusi.