Ļoti vienkārša biezzupa, kuras sastāvdaļas tiek ceptas cepeškrāsnī. Labi kopā garšos ar batlmaizes un siera grauzdiņiem. Sastāvdaļu proporcijas nav tik svarīgas, var likt vairāk tomātu vai vairāk saldā kartupeļa. Tomāti dos zupiņai šķidrāku konsistenci, attiecīgi, jo tie būs vairāk, jo šķidrāka sanāks zupiņa. Zupiņa labi garšos un būs jo īpaši apetītlīga, ja tiks izmantoti dažādu krāsu tomāti.
Daudzums: 2 porcijas
Nepieciešamais aprīkojums:
- blenderis
Sastāvdaļas:
- 1 saldais kartupelis (200-300 grami)
- 500 grami tomātu
- 2 mazas ķiploka daiviņas (vai viena lielāka)
- 1 mazs sīpols
- 1 tējkarote eļļas
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C grādiem.
- Nomizo saldo kartupeli un sagriež gabaliņos.
- Cepamtraukā liek saldā kartupeļa gabaliņus, daiviņās sagrieztus tomātus (tomātiem pirms tam izgriež serdītes), sīkāk sagrieztas ķiploka daiviņas un sīpolu.
- Cep cepeškrāsnī ~20 minūtes, taču gatavību ar dakšiņu var pārbaudīt jau ātrāk – tomāti izcepsies ļoti ātri, attiecīgi – tiklīdz saldais kartupelis ir mīksts, cepamtrauku ņem ārā no krāsns.
- Cepamtrauka saturu liek blendēšanai piemērotā traukā un sablendē līdz vienmērīgai un krēmīgai konsistencei.