• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Brokastis, Deserti, Mazulis ēd

Banānu vafeles (bez cukura)

banānu  vafeles

Banāns ir superprodukts saldu ēdienu gatavošanā tiem, kas ikdienā izvairās no rafinēta cukura lietošanas. Banānos ir dabīgie cukuri (fruktoze). Banānos ir arī gana daudz kaloriju, taču vienlaicīgi tajos ir daudz vērtīgu minerālvielu un vitamīnu (piemēram, C vitamīns, kālijs), tādēļ banāni viennozīmīgi ir vērtīgs saldinātājs dažādu desertu pagatavošanā gan pieaugušo, gan zīdaiņu, mazuļu un bērnu uzturā. Šīs banānu vafeles ir mīkstas un sulīgas, tās lieliski iederēsies gan ģimenes brokastīs, gan kā uzkoda, kuru paņemt līdzi izbraucienos kopā ar bērniem. Protams, ka visgardākās vafeles būs siltas – tikko no vafeļu pannas, bet arī atdzisušas tās būs saldas un sulīgas, turklāt tās nav drūpošas, līdz ar to jo īpaši atbilstošas “tīras ēšanas” principam.

Priekšdarbi5 minutes mins
Gatavošana30 minutes mins
Kopā35 minutes mins
Daudzums: 10 vafeles

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Beļģu vafeļu panna

Sastāvdaļas:

  • 2 gatavi banāni
  • 2 olas
  • 150 grami pilngraudu auzu miltu
  • 50 grami sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1/2 tējkarote vaniļas pastas (vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta)
  • eļļa vafeļu pannas ietaukošanai (Izmantojam izsmidzināmo kokosriekstu eļļu)
banānu vafeles

Pagatavošanas gaita:

  1. Banānus nomizo, liek bļodā un saspaida ar dakšiņu.
  2. Pievieno olas un ar dakšiņu samaisa.
  3. Pievieno izkausētu sviestu, vaniļas pastu un samaisa.
  4. Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas (miltus, cepamo pulveri un kanēli), pievieno tos mīklai un rūpīgi samaisa. Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē. Ja trāpījušies īpaši lieli banāni un/vai īpaši lielas olas, var nākties pievienot nedaudz vairāk miltu.
  5. Vafeļu pannu uzkarsē, nedaudz ietauko (ļoti ērti šim nolūkam lietot izsmidzināmo eļļu, taču pannu var izsmērēt arī ar eļļā pamērcētu otiņu.
  6. Sakarsētā pannā ar ēdamkaroti liek mīklu un cep vafeles, kamēr tās zeltaini brūnas. Pirms jaunas mīklas ielikšanas, pannu atkal ietauko. Gatavās vafeles labi garšos gan siltas, gan atdzisušas. banānu vafeles

Ieteikumi gatavošanai:

  • Ja gribas, lai vafelēm ir mazāk kaloriju, sviestu var aizstāt ar grieķu vai turku jogurtu. Tad vafeles būs mazdrusciņ mazāk sulīgas, bet joprojām gardas.
  • Jo gatavāki banāni tiks izmantoti vafeļu mīklai, jo vafeles būs saldākas.

Post navigation

Krāsainie turku zirņu un dārzeņu humusi
Puravu un zirnīšu krēmzupa

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.