Sviesta pupiņu un zaļo zirnīšu tarte ir ļoti piemērots ēdiens vasarā, kad pieejamas svaigas pupiņas un zirnīši. Šī ir interesanta ideja, kā dažādot vasaras sezonas maltītes. Tarti var pasniegt siltu ar zaļajiem salātiem vai aukstu paņemt līdzi vasaras piknikā.
Daudzums: 5 porcijas
Nepieciešamais aprīkojums:
- 28 cm diametra tartes cepamtrauks
Sastāvdaļas:
- 1 porcija smilšu mīklas (smilšu mīklas recepti atradīsi mūsu blogā www.3muskatrieksti.lv)
- 500 g sviesta pupiņu
- 200 g izlobītu zaļo zirnīšu
- 4 lielas olas
- 500 ml saldā krējuma
- 100 g bekona
- 2 sīpoli
- 1 buntīte lociņu
- 1 buntīte pētersīļu
- 1 daiviņa ķiploka
- 200 g rīvēta parmezāna
- 1/2 tēj.k. sāls
- 1 tēj.k. svaigi maltu melno piparu
Pagatavošanas gaita:
- Pagatavo sāļo smilšu mīklu un izcep mīklas groziņu pēc 3 Muskatriekstu receptes, kas pieejama šeit. Tas prasīs 50 minūtes.
- Pupiņām nogriež abus galus un sagriež tās mazākos gabaliņos.
- Uzvāra ūdeni, pupiņas apvāra 5 minūtes un uzreiz pārliek aukstā ūdenī, zirnīšus noblanšē verdošā ūdenī 1 minūti un arī pārliek aukstā ūdenī. Pēc tam abus nosusina papīra dvielī.
- Sīpolus smalki sakapā, bekonu sagriež gabaliņos un apcep uz pannas zeltaini brūnus.
- Visas pildījuma sastāvdaļas atdzesē.
- Lociņus un pētersīļus smalki sakapā.
- Olas sakuļ ar saldo krējumu, piespiež daiviņu ķiploka, pieliek sāli, piparus un pievieno sakapātos pētersīļus. Ar sāls pievienošanu jābūt uzmanīgiem, jo sāls ir gan bekonā, gan sierā. Sāli var arī nepievienot.
- Izceptajā mīklas groziņā vienmērīgi izklāj apcepto sīpolu un bekona masu. Pa virsu kārto pupiņas un zirnīšus, pārkaisa ar lociņiem.
- Uzmanīgi uzlej olu un saldā krējuma maisījumu.
- Tarti liek cepeškrāsnī 180°C un cep zeltaini brūnu 40 minūtes. Temperatūra nedrīkst būt pārāk augsta, citādi olu masa izveidosies kā cepta omlete, nevis krēmīga un maiga.
- Kad tarte gatava (tā izcepusies zeltaina), ņem ārā un pirms griešanas padzesē, citādi neizdosies izgriezt skaistus gabaliņus.
Padomi gatavošanā:
- Pildījuma sastāvdaļas var variēt, bekonu var pievienot vairāk vai nepievienot vispār, tad būs veģetāra tarte.
- Mums patīk, ka pupiņas un zirnīši tartē vēl ir kraukšķīgi, ja vēlas pavisam mīkstas pupiņas, tās jāpavāra 10-15 minūtes.
- Mēs ļoti uzmanīgi pievienojam sāli, jo sāls ir gan bekonā, gan sierā. Bet ja garšo sāļākas lietas, var pievienot arī vairāk sāli.
- Kad nav pieejami svaigi dārzeņi, var izmantot saldētus, bet tad tie jāapvāra īsāku laiku vai šo soli vispār var izlaist. Tomēr jāņem vērā, ka saldētie dārzeņu pilnībā jāatkausē.
- Tartes pamatni var pagatavot un izcept vairākas dienas iepriekš un, pārsegtu ar pārtikas plēvi, uzglabāt ledusskapī.
Seko mums arī sociālajos tīklos, kur publicējam informāciju par jaunām receptēm, dažādus padomus gatavošanai un stāstus no 3 Muskartiekstu kulinārajiem piedzīvojumiem: