Šīs ir ļoti gardas un sulīgas pankūkas, kuras pamatā sastāv no ķirbja un āboliem, pārējās mīklas sastāvdaļas ir pavisam nedaudz – tikai tik, lai pankūkas labi turētos kopā. Šīm pankūkām nav nepieciešams pievienot cukuru – tās būs gana saldas tāpat, jo gan ķirbji, gan āboli ir pietiekami saldi. Turklāt tās noteikti ir vērts izmēģināt arī tiem, kas ar burvīgo rudens ogu ķirbi ir uz “jūs” – pankūkām nav izteikta ķirbju garša.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 400 g svieta ķirbja (~330 g nomizota ķirbja)
- 400 g ābolu (~330 g nomizotu ābolu ar izgrieztām serdēm)
- 2 lielas vai 3 mazākas olas
- 100 g miltu
- 1 tējk. kanēļa
- eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:
- Sviesta ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes un arī sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Rīvētajiem ķirbjiem un āboliem pievieno olas, miltus un kanēli, un visu rūpīgi samaisa.
- Pankūkas cep nelielā sakarsētas eļļas daudzumā mērenā karstumā no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas.
Ieteikumi gatavošanai / pasniegšanai:
- Mēs vienmēr priekšroku dodam sviesta ķirbim – tas ir mazāk ūdeņains par citu šķirņu ķirbjiem, tādēļ ēdieni ar to parasti sanāk labāk. Taču droši var izmantot arī citu šķirņu ķirbi.
- Pankūkas lieliski garšos kopā ar brūkleņu ievārījumu. Ķirbis, āboli, kanēlis un brūklenes veido burvīgu rudenīgu garšu un smaržu kombināciju.
- Tā kā šīs pankūciņas nesatur rafinētu cukuru un to sastāvā ir tik vērtīgais ķirbis, tās ir lieliski piemērotas arī mazuļiem.