Ferrero ir viena no populārākajām saldumu ražotnēm pasaulē. Ferrero dzimtene ir Itālija, taču nu jau šo saldumu ražošana notiek arī citās pasaules valstīs. Mēs katrs gan jau pazīstam kādu, kura iecienītākie saldumi ir Ferrero ražotās Rafaello vai Rocher konfektes. Ferrero Rocher konfekšu cienītājs noteikti novērtēs šo desertu. Desertu vēlams gatavot mazos trauciņos nelielās porcijās, jo tas ir sātīgs un kalorijām bagāts. Šajā desertā apvienots lazdu riekstu un cepumu kraukšķis ar šokolādīgu saldu krēmu un patīkami atsvaidzinošu laima krēmu, kopīgi veidojot ļoti gardu garšu kombināciju.
Daudzums: 8 deserti (katrs 90-100 g)
Nepieciešamais aprīkojums:
- 8 maza izmēra (80-100 ml) deserta trauciņi, glazītes vai burciņas
- 2 konditorejas tūtas + viens dekoratīvais zvaigznīšu uzgalis
- Rokas mikseris vai putojamā slotiņa
Sastāvdaļas:
- 6 Belvita cepumi ar riekstiem (~77 grami cepumu)
- 30 g apgrauzdētu lazdu riekstu
- 30 g sviesta
- 250 g mascarpone siera
- 300 ml saldā krējuma (35%)
- 100 g Nutella krēma
- 2 tēj.k. cukura
- sula no 1/2 laima
- 8 Ferrero Rocher konfektes
Pagatavošanas gaita:
- Pagatavo pamatnīti: cepumus sasmalcina ar stampiņu, apgrauzdētus lazdu riekstus ber uz dēlīša un uzmanīgi sasmalcina ar nazi. Izkausē sviestu, sajauc to kopā ar sasmalcinātajiem cepumiem un lazdu riekstiem, vienlīdzīgi izdala pa 8 trauciņiem un ar stampiņu nedaudz piespiež.
- Bļodā liek saldo krējumu, cukuru un ar mikseri vai putojamo slotiņu saputo līdz šķidrām putām. Pievieno mascarpone sieru un pavisam īsi saputo tos kopā līdz viendabīgai konsistencei.
- Pusi no sagatavotā krēma atliek atsevišķā bļodiņā. Vienai krēma daļai pievieno Nutella krēmu un iemaisa vai pavisam īsi saputo ar mikseri. Otrai daļai pievieno svaigi spiestu sulu no 1/2 laima un iemaisa vai pavisam īsi saputo ar mikseri. Tā kā krēmā ir saldais krējums, svarīgi krēmu nepārputot.
- Brūno krēmu pilda konditorejas tūtā, nogriež tai galiņu un vienlīdzīgi iepilda 8 trauciņos virs cepumu un riekstu pamatnītes. Katru trauciņu pasit pret galda virsmu tā, lai krēma masa izlīdzinās un no tās iznāk ārā gaisa burbulīši.
- Balto krēmu iepilda citā konditorejas maisiņā, kurā ievietots dekoratīvais uzgalis, un vienlīdzīgi izspiež virs brūnā krēma.
- Uz katra deserta uzliek 1 Ferrero Rocher konfekti.
- Sagatavotos desertiņus var ēst uzreiz, taču tie būs daudz gardāki, ja vismaz pāris stundas būs pastāvējuši ledusskapī.
Ieteikumi gatavošanai:
- Vai Belvita riekstu cepumus var aizstāt ar citiem cepumiem? Var, taču tieši Belvita riekstu cepumi te iederēsies vislabāk.
- Kā apgrauzdēt lazdu riekstus? Visātrākais veids ir riekstus vienā kārtiņā izbērt uz sausas pannas un, ik pa laikam horizontāli pakratot pannu, riekstus apgrauzdēt, līdz tie kļūst viegli brūni. Ja riekstiem bija miziņas, tad šādiem karstiem tos būs ļoti viegli noņemt, riekstus uzberot uz kokvilnas virtuves dvielīša, otru dvieļa galu pārklājot pāri riekstiem un ar rokām rūpīgi bužinot riekstus, kamēr miziņas nonāk nost. Mēs parasti apgraudzējam lielākus riekstu krājumus un uzglabājam tos stikla burkā.
- Vai šis deserts ir veselīgs? Diemžēl nē, to noteikti nevar dēvēt par veselīgu našķi. Ne Nutellas krēmu (kuru, starpcitu, arī ražo Ferrero), ne Ferrero Rocher konfektes nevajadzētu ēst bieži. Mēs ikdienā ļoti pētām produktu sastāvus un cenšamies lietot tikai labas kvalitātes un laba sastāva produktus. Taču retu reizi var atļauties palutināt sevi vai savus tuviniekus / draugus ar grēcīgi gardu Ferrero Rocher desertiņu.