Pankūkas ir viens no latviešu iecienītākajiem brokastu ēdieniem. Tā kā to pagatavošana prasa laiku, tad nereti pankūkas tiek gatavotas tieši brīvdienu rītos, kad ir vairāk laika nesteidzīgām brokastīm ģimenes lokā. Šī recepte ļaus Tev pagatavot papīrplānas pankūkas ar ļoti bagātīgu pildījumu – banāniem, kanēli un brūkleņu ievārījumu. Katram latvietim parasti ir arī sava iecienītākā plāno pankūku recepte un to cepšanas tehnika. Ja savu vēl neesi atradis, tad iesakām plānās pankūkas cept pēc 3 Muskatriekstu plāno pankūku receptes.
Daudzums: 10 pildītās pankūkas
Sastāvdaļas:
- 10 plānās pankūkas
- 5 vidēja izmēra banāni
- 2 tēj.k. kanēļa
- 5-6 ēd.k. brūkleņu ievārījuma
- 30 g sviesta (pildīto pankūku apcepšanai)
- 1-2 tēj.k. pūdercukura (gatavo pankūku pārkaisīšanai)
Pagatavošanas gaita:
- Izcep plānās pankūkas pēc 3 Muskatriekstu plāno pankūku receptes (meklē šeit) vai izmanto citu sevis iecienītu plāno pankūku recepti.
- Banānus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
- Bļodā liek banānu šķēlītes, kanēli un brūkleņu ievārījumu. Visu uzmanīgi samaisa.
- Uz katras plānās pankūkas liek ~2 ēdamkarotes pildījuma. Pankūkas rūpīgi satin.
- Satītās pankūkas uz pannas nelielā sakarsēta sviesta daudzumā no abām pusēm apcep, līdz tās kļūst zeltainas.
Ieteikumi gatavošanai:
- Sapildītas pankūkas var droši sasaldēt un uzcept citā reizē. Tādā gadījumā tās pat nav nepieciešams atsaldēt, taču tās jācep ļoti mazā karstumā – lai pankūkas pildījums cepoties gan atkūst, gan uzkarst, kamēr pašas pankūkas ir kļuvušas tieši tik (un ne vairāk) zeltainas, kā nepieciešams.
- Parunāsim par brūkleņu ievārījumu. Šo ievārījumu mēs gatavojam pašas: vienādās daļās ņemam ābolus un brūklenes, ābolus smalki sagriežam un liekam vārīties (kopā ar dažām ēdamkarotēm ūdens, lai āboli nepiedeg), līdz tie gandrīz izšķīst. Pēc tam pievienojam brūklenes, vāram visu ~5 minūtes un pievienojam Dansukker marmelādes cukuru. 1 cukura iepakojums (330 grami) paredzēts uz 1 kg ogu/augļu, taču brūkleņu ievārījumam mēs to pievienojam uz pusi mazāk – uz 1 kg ogu/augļu pievienojam pusi paciņas (165 g). Šādi uzvārītu ievārījumu var likt izkarsētās burkās, karstas cieši aizskrūvēt un droši glabāt vēsumā visu ziemu.
Uzzini par jaunām receptēm, sekojot mums sociālajos tīklos: