Šī ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama Tunča salātu recepte, kurā nepieciešamas tikai 5 sastāvdaļas. Ar sastāvdaļu daudziemiem un propocijām var brīvi variēt. Šie salāti ļoti labi iederēsies gan groziņos, gan sviestmaizēs, gan arī kā salāti uz viesību galda.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 200 g konservēta tunča olīveļļā (izmantojam 2 lielās Rio Mare tunča bundžiņas)
- 265 g konservētu zaļo zirnīšu (viena bundžiņa)
- 4 olas
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 100 g majonēzes (izmantojam Provansas "Francis" majonēzi)
Pagatavošanas gaita:
- Izvāra olas (~8 minūtes) un liek aukstā ūdenī atdzesēties. Olas noloba un saspaida ar dakšiņu.
- Sīpolu nomizo un sagriež pēc iespējas smalkākos kubiņos.
- Tuncim nolej lieko eļļu un to nedaudz saspaida ar dakšiņu.
- Bļodā liek visas salātu sastāvdaļas un samaisa. Ja vēlas salātus pikantākus, var papildus pievienot sinepes, sāli un/vai maltus melnos piparus.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:
Citas ātri pagatavojamas 3 Muskatriekstu receptes meklē šeit.