Pufīgās kefīra pankūkas ierasti visiem asociējas ar saldām pankūkām, kuras var ēst ar ievārījumu vai ogām. Taču no kefīra var pagatavot arī gardas sāļo pankūku versijas. Šoreiz sāļā pufīgo pankūciņu recepte ar vārītām olām un lociņiem.
Daudzums: 6 personām
Sastāvdaļas:
- 400 g kefīra
- 300 g miltu
- 2 svaigas olas
- 4 vārītas olas (var likt arī vairāk vai mazāk olas)
- 1 tēj.k. (ar kaudzīti) cepamā pulvera
- kārtīgs saišķītis lociņu
- šķipsniņa sāls
- eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:
- Vārītās olas noloba un sakapā ar nazi. Lociņus noskalo un smalki sagriež. Olas un lociņus sajauc kopā.
- Bļodā liek kefīru, pievieno olas un ar mikseri vai putojamo slotiņu saputo.
- Atsevišķā bļodiņā liek miltus, cepamo pulveri, sāli un rūpīgi samaisa.
- Mīklā ber miltu maisījumu un rūpīgi samaisa.
- Mīklai pievieno olas un lociņus.
- Uz pannas sakarsētā eļļā mērenā karstumā cep pankūciņas no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas un ir krietni pacēlušās.
Padomi gatavošanai:
- Šīs pankūkas svarīgi cept mēreni zemā karstumā, lai tās izcepas lēnām, cepamais pulveris pagūst iedarboties un pankūciņas sanāk pufīgas.
- Nevajag baidīties mīklai pievienot daudz lociņus, izceptajās pankūciņās tie būs maigi un piešķirs pankūkām ļoti patīkamu garšu.
- Šīs pankūkas vislabāk garšos vēl siltas, tikko ceptas.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot 3 Muskatriekstiem sociālajos tīklos: