• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti, Uzkodas

Saldie kanēļa načos (nachos)

načos

Načos (ang. nachos) ir ātri pagatavojams uzkodu ēdiens, kura pamatā ir tortillu čipsi, uz kuriem tiek uzliktas dažādas citas sastāvadaļas. Oriģināli načos ir sāļās uzkodas, taču, mājās pagatavojot saldos tortillu čipsus, var pagatavot burvīgas saldās načos variācijas. Vasaras sezonā lieliski iederēsies načos ar dažādām sezonas ogām un saldējumu.

Daudzums: 4 personām

Sastāvdaļas:

  • 200 g tortillas (izmanojam mazās Santa maria tortillas)
  • 60 g sviesta (var gatavot arī vegāno versiju ar eļļu)
  • 40 g brūnā cukura
  • 2 t.k. kanēļa
  • 4 saujas sezonas ogu un/vai augļu
  • citas piedevas pēc izvēles pasniegšanai, piemēram, saldējums / puturkējums, karameļu vai šokolādes mērce

Pagatavošanas gaita:

  1. Tortillas ar šķērēm vai nazi sagriež trīsstūrīšos un liek bļodā.
  2. Tortillām pa virsu lej kausētu sviestu, ber cukuru, kanēli un ar karoti rūpīgi maisa, līdz katrs tortillas gabaliņš ir pārklājies ar sviesta, cukura un kanēļa masu.
  3. Tortillu čipsus izklāj uz pannas un liek cepties iepriekš līdz 180° C sakarsētā cepeškrāsnī, un cep 18-20 minūtes, līdz tortillu čipsi kļuvuši brūni un kraukšķīgi. Gatavos čipsus atdzesē.
  4. Uz paplātes vai liela šķīvja kārto izceptos tortillu čipsus un pāri pārber sagrieztas ogas un augļus. Pēc vēlēšanās načos var pārliet ar šokolādes vai karameļu mērci.načos

Ieteikumi gatavošanai:

  • Sagatavotā načos uzkoda jābauda uzreiz pēc pagatavošanas, jo, ilgāk pastāvot, tortillu čipsi izmirks. Tortillu kanēļa čipsus vari izcept jau iepriekš, pāris dienas uzglabāt slēgtā traukā un načos sagatavot īsi pirms baudīšanas.
  • Šos saldos načos var gatavot ar dažādām ogām un augļiem, taču šajā ēdienā nederēs pārāk ūdeņaini augļi (piemēram, arbūzs un melone), jo tās pārāk ātri samitrinās čipsus. Tāpat arī nederēs mazas un apaļas odziņas (piemēram, jāņogas, upenes, meža mellenes), jo tās ripos nost no čipsiem un būs sarežģītāk ēst. Šoreiz izmantojām zemenes un liellogu mellenes, taču saldajos načos lieliski iederēsies arī sagriezti saldie ķirši, kivi, banāni, kā arī karamelizēti āboli vai bumbieri.

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook
načos

Tags

  • ātri pagatavojams
  • piknikam
  • vasara

Post navigation

Cepta Jāņu siera salāti
Baklažānu salāti ar gurķu – jogurta mērci

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.