• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Salāti

Cepta Jāņu siera salāti

Pēc Līgo svētkiem daudziem rodas jautājums: “ko darīt ar visu neapēsto Jāņu sieru?” Mūsu atbilde uz šo jautājumu ir šie Cepta Jāņu siera salāti. Cepts Jāņu siers ir ļoti gards – staipīgs viducī ar krakšķīgu garoziņu ārpusē. Apvienojumā ar saldām zemenēm, rūgteno rukolu un skābeno balzamikko glazūru, šie salāti rada burvīgus garšu svētkus jebkura ēdāja garšas kārpiņām.

Gatavošana30 minutes mins
Daudzums: 2 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 250 g Jāņu siera
  • 10 zemenes
  • 3 saujas rukolas
  • 3 saujas neitrālu salātlapu (mēs izmantojam romiešu)
  • 2 svaigi gurķīši
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • balzamiko glazūra (mēs izmantojam I love eco)
  • eļļa cepšanai

Pagatavošanas gaita

  1. Jāņu sieru sagriež nelielās šķēlītēs. Zemenes sagriež četrās daļās. Gurķīšus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Tomātiņus sagriež daiviņās.
  2. Uz šķīvja kārto sasmalcinātas salātlapas, rukolu, zemenes, tomātus un gurķus.
  3. Uz pannas lej apmēram 2-3 ēd.k. eļļas. Kad eļļa ir uzkarsusi līdz vidēji augstai temperatūrai, tajā kārto Jāņu siera šķēlītes, ievērojot atstarpes, lai siera sķēlītes nesalīp. Cep no vienas puses apmēram 30 sekundes vai līdz izveidojusies brūna garoziņa. Pēc tam uzmanīgi apgriež un cep vēl apmēram 30 sekundes.
  4. Sieru vēl siltu kārto uz salātu šķīvja, pārlaista ar balzamiko glazūru.
  5. Salātus pasniedz nekavējoties.

Padomi gatavošanai:

  • Kādu Jāņu sieru var izmantot? Šiem salātiem var izmantot jebkuru Jāņu sieru. Visvieglāk būs izcept Jāņu sieru ar zemāku tauku saturu, jo tas ir mazāk kūstošs. Jāņu sieru var izcept un ēst kā uzkodu, arī neiekļaujot salātos.
  • Kur nopirkt balzamiko glazūru un kas tas ir? Balzamiko glazūra ir gatavota no balzamiko (balzametiķa) un cukura. Veikalos nopērkamajām pievienoti daži nekaitīgi biezinātāji. Mēs balzamiko glazūru pērkam veikalos Rimi un Maxima. Mūsu iecienītākā ir I love eco glazūra, jo tā ir biezāka par citām veikalos nopērkamajām.
  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • ātri pagatavojams
  • vasaras receptes
  • veselīgi

Post navigation

RAKSTS: Rabarberu sezonas receptes
Saldie kanēļa načos (nachos)

Related posts

Ceptu rīsu un laša salāti
Salāti

Ceptu rīsu un laša salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti
Salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci
Salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.