Vīģu tarte ar kļavu sīrupu ir interesants deserts un veids, kā iekļaut svaigas vīģes ēdienkartē. Tarte ir vienlaikus salda no kļavu sīrupa un svaiga no vīģēm. Šī tarte lieliski garšos tieši ar svaigām vīģēm, taču vīģu vietā var izmantot jebkuras svaigas ogas vai augļus.
Nepieciešamais aprīkojums:
- tartes veidne 24 cm diametrā
- Elektriskais mikseris
Sastāvdaļas:
Pamatnei
- 300 g kārtainās mīklas cepumu "austiņas"
- 100 g sviesta
Pildījumam
- 200 g maskarpones siera
- 200 ml saldā krējuma (ar tauku saturu vismaz 35%)
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 5 ēd.k. kļavu sīrupa
Dekorēšanai
- svaigas vīģes
- pekanrieksti
- kļavu sīrups
Pagatavošanas gaita:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C.
- Izkausē sviestu.
- Cepumus sablendē kopā ar izkausētu sviestu, liek 24 cm tartes formā un izlīdzina.
- Sagatavoto pamatni liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Atdzesē.
- Saldo krējumu saputo kopā ar maskarpones sieru, brūno cukuru un kļavu sīrupu.
- Atdzesētā tartes pamatnē liek pildījumu un novieto ledusskapī uz vismaz stundu.
- Pekanriekstus pannā apgrauzdē, pārlej ar kļavu sīrupu un ļauj iztvaikot liekajam mitrumam.
- Dekorē tarti ar svaigām vīģēm un karamelizētajiem pekanriekstiem.
Padomi gatavošanai:
- Tarti var dekorēt ar mīļākajiem augļiem vai ogām. Mums vislabāk patīk tieši svaigas vīģes, kas ir sulīgas un svaigas. Vīģes nopērkamas pārtikas veikalos, piemēram Rimi, Maxima, Sky vai Stockman un dārzeņu veikaliņos, to sezona ir augustā, septembrī un oktobrī. Iesakām izmēģināt tieši svaigas vīģes, to garšu nevar salīdzināt ar kaltētām.
- Ja izmanto svaigas vīģes, tās sagriež četrās vai sešās daļās un izkārto uz tartes kopā ar pekanriekstiem. Visas tartes noklāšanai vajadzēs 6-8 vīģes.
- Pamatnei var izmantot jebkādus kārtainās mīklas cepumus, taču tarte lieliski sanāk tieši ar cepumiem “austiņas”, iesakām izmēģināt. Šāda pamatnīte būs diezgan salda.
- Pekanriekstus ar kļavu sīrupu var pagatavot divējādi. Mums patīk tos uzkarsēt ar kļavu sīrupu, tad tie kļūst karamelizēti. Pekanriekstus var apgraudēt uz sausas pannas un pēc tam iemaisīt kļavu sīrupā, tād rieksti izskatīsies glancēti un spīdīgi.
Seko mums arī sociālajos tīklos, kur publicējam recepšu jaunumus un padomus gatavošanai: