Kafijas krēmu dažādās variācijās jau vairākkārt esam publicējušas šajā recepšu vietnē, taču kafijas krēma baudīšanas variāciju ir tik daudz, ka kārtīgiem kafijas garšas cienītājiem tas nekad neapniks. Šoreiz piedāvājam ļoti vienkāršu un ātri pagatavojamu recepti kafijas krēmam ar ķiršu mērci. Kafijas krēmu servējam mazās porcijās (100 ml trauciņos), jo šis ir sātīgs deserts ar intensīvu garšu.
Daudzums: 10 mini porcijas (vai 5 lielās porcijas)
Sastāvdaļas:
Ķiršu mērcei:
- 400 g skābo ķiršu bez kauliņiem
- 1 ēd.k. kukurūzas cietes
- 2 ēd.k. cukura
Kafijas krēmam:
- 400 ml saldā krējuma (35% tauku saturs)
- 300 g turku jogurta (var izmantot arī grieķu jogurtu)
- 80 g cukura
- 1.5 ēd.k. šķīstošās kafijas (mēs vienmēr izmantojam Jacobs Kronung)
- 15 g želatīna
Pagatavošanas gaita:
- Katliņā liek atkausētus saldētos skābos ķiršus bez kauliņiem, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un uzvāra līdz pirmajiem burbulīšiem (lai cukurs izkūst).
- Krūzītē ielej ~40 ml ūdens ,pievieno 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes un rūpīgi samaisa.
- Katliņā pie ķiršiem, nepārtraukti maisot, lej cietes ūdeni. Ķiršus maisa, līdz mērce sabiezē (1-2 minūtes). Sagatavoto ķiršu mērci atdzesē.
- Želatīnu ber krūzītē un aplej ar 4-5 ēdamkarotēm auksta ūdens, atsāj uzbriest.
- Šķīstošo kafiju ber krūzītē un aplej ar 4-5 ēdamkarotēm verdoša ūdens, kafiju izmaisa, līdz visas granulas ir izšķīdušas. Sagatavoto kafiju atdzesē.
- Bļodā liek saldo krējumu, cukuru un saputo līdz vidēji stingrām putām, pievieno jogurtu un kafiju un pavisam īsi visu kopā saputo.
- Ūdens peldē izkausē želatīnu un pievieno tam pāris karotes no sagatavotā krēma masas, to rūpīgi iemaisot. Sagatavoto želatīna-krēma masu lēnā strūkliņā lej krēma bļodā un īsu brīdi visu kopā saputo.
- Krēmu pilda trauciņos un liek ledusskapī sastingt vismaz uz vienu stundu. Sastingušam krēmam pa virsu liek ķiršu mērci.
Padomi gatavošanai:
- No norādītā produktu daudzuma sanāks apmēram 10 mini porcijas (100 ml trauciņos) vai 5 lielākas porcijas. Ja deserts tiek gatavots kā pusdienu deserts, tad parasti gatavojam lielākas porcijas, ja tas ir viens no bagātīgāk klāta viesību galda ēdieniem, tad gatavojam mini porcijas, jo šis ir sātīgs deserts ar intensīvu garšu.
- Šādu ķiršu mērci izmantojam ļoti daudz desertos un kūkās, piemēram, Ķiršu un maskarpones ruletē, Biezpiena, ķiršu un auzu pārslu kārtojumā, Mokas un ķiršu tortē, Karpatu kūkā ar biezpienu un ķiršiem. Šāda ķiršu mērce lieliski iederas kā piedeva saldējumam vai dažādiem krēmiem.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: