Latviešiem garšo zupas un zupu variācijas ir teju bezgalīgas, jo zupā var salikt gandrīz jebkādus produktus dažādās kombinācijās. Mums ļoti garšo pildīta paprika, taču tās pagatavošana ir diezgan laikietilpīga, tādēļ lieliska šī ēdiena alternatīva ir “pildītas paprikas” zupa jeb zupa, kuras sastāvā ir viss tas pats, kas pildītām paprikām, taču šīs zupas pagatavošana būs krietni ātrāka un vienkāršāka. Ja Tev garšo pildītas paprikas, noteikti garšos arī šī zupa.
Daudzums: 8 porcijas
Sastāvdaļas:
- 3-5 paprikas
- 400 g maltās gaļas (jebkura iecienīta maltā gaļa, šoreiz receptē izmantota visas maltā gaļa)
- 1 liels sīpols
- 400 g smalcinātu tomātu
- 100 g rīsu (receptē izmantoti basmati gold rīsi)
- 1/2 tēj.k. sāls (vai pēc garšas)
- 1/2 tēj.k. svaigi maltu melno piparu (vai pēc garšas)
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. eļļas
- 2 l gaļas vai dārzeņu buljona
Pagatavošanas gaita:
- Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas nomizo un saspiež ķiploku spiedē vai sarīvē uz smalkās rīves.
- Paprikas nomazgā, izgriež kātiņus, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
- Rīsus liek bļodā un aplej ar aukstu ūdeni (tas nepieciešams, lai no rīsiem izvilktu cieti)
- Katlā ar biezu apakšu lej eļļu, liek sīpolus, ķiplokus un pāris minūtes apcep.
- Pievieno malto gaļu, katla saturu vēl pāris minūtes maisot apcep.
- Pievieno papriku un atkal pāris minūtes visu kopā maisot apcep.
- Rīsus liek sietiņā un zem tekoša auksta ūdens rūpīgi noskalo tik ilgi, kamēr skalošanas ūdens ir pilnīgi dzirdrs. Tad rīsus ber katlā, pievieno šķaidītos tomātus, buljonu.
- Katlam uzliek vāku un mērenā karstumā vāra ~15 minūtes. Zupas gatavību pārbauda pēc rīsiem – kad tie mīksti, zupa būs gatava.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: