Marakujas, jeb kaisles augļa mērce ir saldi skābs gardums, ko var izmantot kā piedevu mango-marakujas burciņkūkām, klasiskajai vaniļas siera kūkai, pavlovai, vaniļas saldējumam vai jebkuram citam desertam, lai piešķirtu lielisku tropisko augļu garšu. Starp citu, tradicionāli pavlovas kūka tiek garnēta tieši ar marakuju.
Daudzums: 300 ml
Sastāvdaļas:
- 160 ml marakujas jeb kaisles augļa biezeņa
- 120 g cukura
- 3 lielas olas (istabas temperatūrā)
- 70 g sviesta
- Katliņā izkausē sviestu. Pievieno marakujas biezeni un cukuru. Maisot vāra līdz cukurs izkusis (apmēram 1 minūti no vārīšanās brīža).
- Olām jābūt istabas temperatūrā. Olas atsevišķā bļodiņā sakuļ ar putojamo slotiņu. Olu masai pievieno 2-3 ēdamkarotes uzkarsētās marakujas masas, iekuļ ar putojamo slotiņu. Šādi olu masa tiek temperēta – pieradināta pie karstuma, lai olas nesaietu omletē, tās pievienojot karstajai masai. Olu masu pievieno marakujas sīrupam, iekuļ ar putojamo slotiņu. Kuļ, karsējot uz vidēja karstuma, līdz masa ir sabiezējusi (apmēram 2-3 minūtes).
- Marakujas mērci pasniedz atdzesētu.
INFORMĀCIJA PAR PRODUKTIEM
- Marakuja pazīstama arī kā kaisles auglis (passion fruit) vai passiflora auglis.
- Marakujas biezeni var iegādāties veikalos: Gemoss, Stockmann un Promo Cash&Carry. Šim biezenim ir pievienots nedaudz cukura (apmēram 10g uz 100g). Mērces gatavošanai var izmantot arī svaigu marakujas biezeni. Marakujas pārgriež, caur sietiņu izberž biezeni. Tomēr jānorāda, ka Latvijā grūti atrast tiešām gardas marakujas, tādēļ dodam priekšroku gatavajam biezenim.