Cepts kamambērs ar ķiplokiem un dzērvenēm ir viegli un ātri pagatavojama karstā uzkoda. Izkusušais siers lieliski sader ar grauzdētu maizi vai krekeriem. Pagatavojiet to Ziemassvētku vai Jaunā gada ballītei.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 1 ritulis 250g kamambēra siera (ja pieejams – koka kastītē)
- 1 zariņš svaiga rozmarīna
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 sauja svaigu dzērveņu
- 1/2 tēj.k. rupjo rozā sāls graudu (var nepievienot)
- 1 tēj.k. čili pārslu
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
- Kamambēru izņem no kastītes un ietinamā papīra. Papīram atdala ārējo slāni, to izmet. Iekšējais slānis būs kaut kas līdzīgs cepamajam papīram – to izmantosim cepšanai. Ja šāda iekšējā slāņa nav, no cepamā papīra izgriež apli, kas par apmēram 8 cm diametrā lielāks nekā siera ritulis.
- Sieru liek atpakaļ koka kastītē ar visu cepamo papīru un apgriež papīra maliņas
- Ar nazi kamambēra augšpusē iegriež rūtiņas.
- Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, rozmarīnu sadala skujiņās
- Ķiploku un rozmarīnu sasprauž sierā, pārber ar dzērvenēm, uzkaisa sāli un čili pārslas.
- Liek cepties krāsnī, apmēram, 15-20 minūtes, līdz vidus ir izkusis.
- Pasniedz nekavējoties ar grauzdētu maizi, krekeriem vai maizes standziņām.
Padomi gatavošanai:
- Ja nav pieejams kamambērs koka kastītē, to var cept cepamajā traukā, bet tad jārēķinās, ka siers var iztecēt un kopskats nebūs tik glīts. Tomēr garšu tas nebojā.
- Šādi ceptu kamambēru var papildināt ar visdažādākajām piedevām – riekstiem, medu, pesto, olīvām, krāsnī ceptu papriku, sīpolu marmelādi utt.
- Kamambēru var aizvietot ar brie sieru, ko nereti var iegādāties lielākos 500g rituļos. Šādu lielāku brie siera rituli būs jācep 20-25 minūtes, līdz brie siera vidus ir pilnībā izkusis. Lielajam brie sieram var nogriezt virsējo pelējuma slāni kā vāciņu, jo tas ir biezāks par kamambēra pelējumu, un visas piedevas bērt tieši uz siera. Šādā gadījumā sieru cep bez virsējā slāņa. Šāds bri siera ritulis pietiks lielākam ēdāju skaitam.
- Kur iegādāties labu kamambēra sieru? Kamambēru var iegādāties katrā lielākā pārtikas veikalā, tomēr kamambēru koka kastītē mēs visbiežāk pērkam veikalā Stockmann.
- Apskati arī citas mūsu idejas svētku galdam: Bagātīgie pupiņu salāti, Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē, Rikotas smēriņš ar lasi.
Seko mums arī sociālajos tīklos, kur uzzināsi recepšu jaunumus, dažādus padomus gatavošanā un idejas ikdienas maltītēm: