Biezpiena un nektarīnu sacepums ir ļoti viegls (mazkaloriju) un sulīgs vasaras deserts. To var ēst gan kopā ar kādu ogu mērci, gan vienkārši tāpat – kā kūkas gabaliņu. Šim desertam labāk derēs cietāki nektarīni, jo tādus būs vieglāk sagriezt plānās šķēlītēs.
Daudzums: 8 gabaliņi
Sastāvdaļas:
- 180 g biezpiena
- 70 g skābā krējuma
- 60 g cukura
- 2 olas
- 2 ēd.k. mannas
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 5 nektarīni (aptuveni 500 g nektarīnu pēc kauliņu izņemšanas)
Pagatavošanas gaita:
- Nektarīnus nomazgā, noslauka, izņem kauliņus un sagriež plānās šķēlītēs.
- Lielā bļodā liek visas sacepuma sastāvdaļas (izņemot nektarīnus) un ar rokas blenderi sablendē līdz viendabīgas konsistences masai.
- Biezpiena masai pievieno nektarīnu šķēlītes un rūpīgi izmaisa tā, lai pēc iespējas visas šķēlītes būtu noklātas ar biezpiena masu.
- Kēksa veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko to un lej sagatavoto sacepuma masu.
- Veidni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180° C un cep 35-40 minūtes, līdz sacepums ir atlecis no veidnes maliņām.
- Sacepumu vispirms atdzesē istabas temperatūrā, tad ledusskapī un tikai pilnībā atdzisušu griež gabaliņos.
Padomi gatavošanā:
- Biezpiena sacepumu vislabāk cept cepeškrāsns režīmā “augša + apakša” (bez ventilatora/konvekcijas), tad tas būs gaišs pēc izcepšanas. Ja gribas nedaudz brūnāku virsiņu, tad pēdējās ~10 cepšanas minūtēs var ieslēgt konvekciju.
- Šim sacepumam var izmantot jebkāda tauku satura biezpienu.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: