• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Garneļu un cukini pankūkas

Cukini un garneļu pankūkas ir ne vien gardas, bet arī veselīgas, satur proteīnu un samērā maz ogļhidrātu. Šīs pankūkas ir mīkstas un maigas, nevis kraukšķīgas.

Priekšdarbi30 minutes mins
Gatavošana45 minutes mins
Daudzums: 6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 cukini (kopā apm. 800g)
  • 4 olas
  • 120 g kviešu miltu (var izmantot arī pilngraudu miltus)
  • 120 g čedaras siera
  • 300 g svaigu tīģergarneļu (bez čaulas)
  • saišķītis lociņu
  • saišķītis pētersīļu
  • 1 ēd.k. granulētu ķiploku
  • 1/2 tēj.k. sāls (vai pēc garšas)
  1. Cukini sarīvē ar visu mizu uz rupjās dārzeņu rīves. Apber ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm, lai atsulojas.
  2. Čedaras sieru sarīvē uz rupjās rīves. Piemaisa miltus, olas, smalki sakapātus zaļumus un granulētu ķiploku.
  3. Kad rīvētais cukini ir atsulojies, to ievieto virtuves dvielī vai marlē un rūpīgi nospiež lieko sulu. Pievieno mīklai.
  4. Tīģergarneles sagriež kubiņos. Dalu garneļu var pārgriezt gareniski uz pusēm. Kubiņos sagrieztās garneles iemaisa mīklā.
  5. Mīklai ļauj atpūsties un uzbriest 10-15 minūtes.
  6. Nelielā eļļas daudzumā cep pankūkas katru apmēram 10 cm diametrā. Cepšanai parasti izmantojam aerosola tipa eļļu. Mēs esam atklājušas, ka ērti ir izmantot saldējuma karoti, lai dozētu mīklas daudzumu un visas pankūkas izdotos līdzīga izmēra.
  7. Izceptās pankūkas pasniedz karstas ar bezpiedevu jogurtu un lociņiem.

Padomi gatavošanai

  • Receptē iesakām izmantot tieši Čedaras sieru, jo tam ir izteikta garša un labi kūstoša konsistence. Ja nu tomēr Čedaras siers nav pieejams, tad var izmantot jebkādu citu labi kūstošu sieru.

Tags

  • garneles
  • pankūkas

Post navigation

Citronu kvadrātiņi
Pupiņu zupa ar sorgo

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.