Brokastīs, launagā vai vakariņās, silti vai auksti, mājās vai piknikā, ar ogām vai skābo krējumu – tik universāli ir šie biezpiena plācenīši bez pievienota rafinētā cukura, tādejādi tie ir mazuļiem draudzīgi, taču banāns nodrošina, ka tie ir gana saldi. Šos biezpiena plācenīšus var ātri pagatavot, tie ir gana veselīgi un pats svarīgākais – garšīgi.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 180 grami biezpiena
- 1 liels gatavs banāns
- 2 olas
- 5-7 ēdamkarotes miltu (var izmantot jebkādus iecienītus miltus. Šajā receptē izmantojām pusi uz pusi parastos kviešu un pilngraudu kviešu miltus)
- 1/2 tējkarote vaniļas pastas (vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta)
- 3 tējkarotes kokosriekstu eļļas cepšanai
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošanas gaita:
- Banānu saspaida ar dakšiņu. Pievieno olas un viegli sakuļ ar dakšiņu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa. Miltu daudzums būs atkarīgs no tā, cik liels ir banāns, olas un cik mitrs vai sauss ir biezpiens. Ja vēlas veidot glītus un vienādus plācenīšus ar rokām, tad pievieno vairāk miltus, ja plācenīšus uz pannas veido ar karoti, pievieno mazāk miltus.
- Sakarsē pannu un liek tajā tējkaroti kokosriekstu eļļas. Kad tā izkususi, ar rokām vai karoti veido plācenīšus un cep mērenā karstumā no abām pusēm, kamēr tie zeltaini brūni.