• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Ābolu jogurta plātsmaize

Ābolu jogurta plātsmaize ir variācija 3 Muskatriekstu Rabarbera jogurta plātsmaizei, kurā rabarberi aizvietoti ar āboliem. Šajā plātsmaizē ir apvienota cepumam līdzīga stingra pamatnīte ar krēmīgu un sulīgu pildījumu. Plātsmaize būs saldāka, ja tiks izmantoti vasaras āboli, bet skābena, ja izmantosi skābus ziema ābolus kā antonovka. Varētu teikt, ka šī plātsmaize ir figūrai draudzīgāka kā citas, jo tajā ir samērā mazāks cukura un tauku daudzums nekā daudzās citās ābolmaizēs. Tomēr apēst tikai vienu gabaliņu būs grūti.

Priekšdarbi1 hour hr 15 minutes mins
Gatavošana1 hour hr
Daudzums: 25 gabaliņi

Nepieciešamais aprīkojums:

  • 30 x 35 cm cepeškrāsns panna
  • mīklas rullis

Sastāvdaļas:

Pamatnītei

  • 180 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 130 g turku vai cita bezpiedevu jogurta (ar tauku saturu 10%)
  • 320 g kviešu miltu
  • 1 tēj.k. cepamā pulvera
  • 1/2 tēj.k. vaniļas pastas (vai 1 tēj.k. vaniļas ekstrakta)
  • 1 ēd.k. cukura

Pildījumam

  • 900 g notīrītu skābenu ābolu (7-8 lieli āboli)
  • 330 g turku vai cita bezpiedevu jogurta (ar tauku saturu 10%)
  • 70 g cukura
  • 3 ēd.k. kviešu miltu
  • 2 olas

Pagatavošanas gaita:

  1. Sviestu istabas temperatūrā saplucina gabaliņos, pievieno jogurtu, cukuru, cepamo pulveri, vaniļu, visu samaisa ar koka karoti vai sakuļ ar elektrisko mikseri. Pievieno miltus un turpina ar pavāra labāko darbarīku – tīrām rokām. Mīklu mīca ar rokām, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga. Atpūtina 15 minūtes istabas temperatūrā.
  2. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Mīklu izrullē izmērā, kas ir nedaudz lielāks par izmantojamo pannu. Ar mīklas ruļļa palīdzību ieklāj pannā un ar rokām izlīdzina tā, lai mīkla noklāj arī pannas malas gandrīz līdz augšai.
  4. Ābolus vienmērīgi izklāj uz mīklas.
  5. Visas pildījuma sastāvdaļas ar putojamo slotiņu sakuļ viendabīgā masā. Pildījumu uzmanīgi vienmērīgi pārlaista āboliem. Ar karotes vai silikona lāpstiņas palīdzību ābolus pabīda šurpu turpu, lai šķidrums vienmērīgi pārklāj visus ābolus. Ja kāds pleķītis nebūs noklāts ar šķidrumu, āboli tur var piedegt.
  6. Plātsmaizi cep cepeškrāsnī 180 °C  60 minūtes. Plātsmaize ir gatava, kad vietām sāk parādīties zeltains brūnums un, pakratot pannu, viss plātsmaizes pildījums vienmērīgi nedaudz kratās, bet nekur nav šķidrs.
  7. Pirms pasniegšanas plātsmaize ir pilnībā jāatdzesē, lai pildījums turētos kopā un to būtu vieglāk sagriezt. Pasniedzot var pārkaisīt ar pūdercukuru, ja ir izmantoti skābāki āboli.

Padomi gatavošanai:

  • Mēs receptē izmantojam 30×35 cm pannu, tomēr šo mīklas daudzumu var izmantot arī mazākā pannā, tad pamatnīte būs mazliet biezāka. Ja mīkla paliek pāri, to var izrullēt, sagriezt strēmelītēs un izcept kā cepumus.

Seko mums arī sociālajos tīklos, kur publicējam recepšu jaunumus un padomus gatavošanai:

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • āboli
  • ballīšu uzkodas
  • rudens

Post navigation

Baraviku žuljēns
Vīģu tarte ar kļavu sīrupu

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.