Bērnībā (90-tie gadi) svētdienās vienmēr gatavojām saldo ēdienu, kuru ēdām pēc pusdienām. Viens no biežāk gatavotajiem saldajiem ēdieniem bija šis ābolu krēms, kura sastāvā ir vien trīs sastāvdaļas – ābolu biezenis, putukrējums un šokolāde. Pagrabā vienmēr bija lieli ābolu biezeņa krājumi un arī saldais krējums bija no savas saimniecības, atlika vien nopirkt šokolādi. Sastāvdaļas nekad nesvērām, tādēļ norādītais sastāvdaļu daudzums ir aptuvens. Mēdzām gatavot gan krēmu, kurā dominē putukrējums, gan krēmu, kurā dominē ābolu biezenis.
Daudzums: 6 procijas
Sastāvdaļas:
- 400 ml saldā krējuma (ar tauku saturu 35%)
- 400 g ābolu biezeņa
- 100 g tumšās šokolādes
- 1-3 tēj.k. cukura
Pagatavošanas gaita:
- Saldo krējumu saputo ar cukuru stingrās putās.
- Putukrējumā iecilā ābolu biezeni.
- Krēmu liek porciju trauciņos un pa virsu pārkaisa rīvētu tumšo šokolādi.
Padomi gatavošanai:
- Desertam var izmantot gan pašgatavotu, gan veikalā pirktu ābolu biezeni. Pārāk salds ābolu biezenis šajā desertā neiederēsies.
- Ābolu biezeni galvenokārt gatavojam mājās, ābolus vārot ar nelielu daudzumu Dansukker marmelādes cukura vai “Slaidais” cukura.
- Citus mūsu iecienītos ābolu gardumus atradīsi šeit: 3 Muskatriekstu ābolu receptes
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: