Ābolu pīrādziņi no kārtainās mīklas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams gardums, kurā izmantot rudens un ziemas skābenos ābolus. Ļoti labi noderēs Antonovkas šķirnes āboli, kas svaigā veidā ne visiem garšo. Šos pīrādziņus var gatavot un baudīt kopā ar bērniem. Kārtaino mīklu, protams, var gatavot arī mājās, tomēr veikalā Rimi nopērkamas kvalitatīvas kārtainās mīklas plāksnes Selection by Rimi ar īstu sviestu un bez palmu taukiem. Tādēļ mēs gandrīz vienmēr tādas turam saldētavā, lai aši, knaši varam pagatavot šos un citus kārtainās mīklas gardumus.
Daudzums: 8 pīrādziņi
Sastāvdaļas:
Pīrādziņiem
- 4 skābeni ābli
- 1 iepakojums kārtainās mīklas plākšņu (4 plāksnes) (izmantojam Selection by Rimi)
- 3 ēd.k. brūnā cukura (var izmantot balto)
- 1 tēj.k. kanēļa
- 1 ēd.k. sviesta
- 1 ēd.k. kukurūzas cietes
- 1 ola
Glazūra (pēc izvēles)
- 4-5 ēd.k. pūdercukura
- 2 ēd.k. saldā krējuma
Pagatavošanas gaita:
- Kārtaino mīklu izņem no saldētavas vismas 20 min iepriekš un atlaidina. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180° C.
- Ābolus nomazgā, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi. To būs viegli izdarīt ar bumbiņu veidojamo katori vai īpašu ābolu serdes izņēmēju. Ābous sagriež palielos kubiņos.
- Uz pannas liek sviestu. Kad tas izkusis, pievieno sagrieztos ābolus. Sautē 3 minūtes. Pievieno cukuru un kanēli un maisot sautē, līdz cukurs ir izkusis, kas prasīs apmēram 2 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 3 ēd.k. auksta ūdens, lej uz āboliem un maisot karsē 2 minūtes, līdz cietes baltā krāsa izzudusi. Ābolus liek bļodiņā un atdzesē.
- Olu iesit bļotiņā un ar dakšiņu sakuļ kopā ar 2 ēd.k. ūdens.
- Atlaidinātu kārtainās mīklas plāksni pārgriež uz pusēm. Katru kvadrātu nedaudz pastaipa rokās, lai tas kļūtu nedaudz lielāks.
- Mīklas kvadrāta vidū liek apmēram 1 ēd.k. ābolu masas. Divas blakus esošās mīklas kvadrāta malas apsmērē ar olu. Otru stūri pārloka un ar pirkstiem saspiež abas maliņas kopā. Tad papildus maliņas saspiež arī ar dakšiņu.
- Lai pīrādzīņi cepoties neatvērtos un pildījums neiztecētu, pīrādziņa virspusē izdara 3 iegriezumus, kas cepoties ļaus iznākt tvaikam. Pīrādziņus apsmērē ar olu, izmantojot kulinārijas otiņu.
- Pīrādziņus liek cepeškrāsnī un cep, izmantojot konvekcijas režīmu (cepšana ar ventilatoru), apmēram 20 minūtes, līdz pīrādziņi ir zeltaini.
- Kad pīrādzini atdzisuši, tos var pārliet ar glazūru, ja vēlies. Glazūru gatavo, rūpīgi samaisot 4-5 ēd.k. pūdercukura ar 2 ēd.k. saldā krējuma vai piena. Glazūras konsisteci var mainīt, pievienojot vairāk vai mazāk saldo krējumu.
Padomi gatavošanai:
- Kādus ābolus izvēlēties? Pīrādziņu pildījumam var izvēlēties jebkādus ābolus, kas ir pa rokai. Tomēr vislabāk tie izdosies ar skābiem un cietiem āboliem, kā Antonovka vai veiklā nopērkamie Granny Smith. Gatavošanas laiki norādīti tieši Antonovka āboliem. Ja izmantosi saldākus un mīkstākus ābous, jāpievieno mazāk vai pat nemaz cukura, jo saldie vasaras āboli ir pietiekami saldi paši par sevi, kā arī pildījums uz pannas jāgatavo kopā 2-3 minūtes, lai āboli pavisam neizšķīstu.
- Šajā receptē vienmēr izmantojam gatavās saldētās kārtainās mīklas plāksnes Selection by Rimi ar īstu sviestu un bez palmu taukiem, kas nopērkamas Rimi veikalos, kā arī Rimi e-veikalā šeit.
- Ja vēlies izlietot savus ābolu krājumus, izmēģini arī citas mūsu ābolu receptes, piemēram, Ābolu krēms, Ābolu un valriekstu kēkss, Ābolu jogurta plātsmaize, Ābolkūka ar auzu pārslām un daudzas citas. Bloga meklētājā vienkārši ieraksti vārdu “āboli“.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: