• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatreceptes, Uzkodas

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram ir lielisks veids, kā izmantot stiprās un skābenās aliču plūmes, kuras svaigā veidā parasti nevar apēst daudz. Šo ievārījumu mēs pasniedzam kā piedevu siera platei, jo izteiktā saldskābā garša kombinācijā ar sāļu sieru ir īsts baudījums garšas kārpiņām.

Priekšdarbi35 minutes mins
Gatavošana35 minutes mins
Saliešana burciņās15 minutes mins
Kopā1 hour hr 25 minutes mins
Daudzums: 8 x 200 ml burciņas

Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg aliču plūmju (1 kg plūmju bez kauliņiem)
  • 5-6 apelsīni (800 g apelsīnu fileju)
  • 2 paciņas 330 g marmelādes cukura 3:1 (Dansukker)

Pagatavošanas gaita:

  1. Apelsīniem izgriež filejas. Aliču plūmēm izņem kauliņus.  
  2. Aliču plūmes liek katliņā, pievieno 100 ml ūdens un, ik pēc minūtes apmaisot, vāra uz vidēji zema karstuma, līdz plūmes ir mīkstas un gandrīz izšķīdušas (apmēram 15 min.). Plūmes obligāti jāapmaisa ik pēc minūtes, lai tās nepiedeg.
  3. Pievieno apelsīna filejas un, ik pa brīdim apmaisot, vāra vēl 10 minūtes, līdz apelsīni izšķīduši.
  4. Pievieno marmelādes cukuru un vāra 10 minūtes, apmaisot ik pēc minūtes, lai ievārījums nepiedeg.
  5. Sablendē un karstu pilda sterilizētās burciņās. (Par burku sterilizēšanu skatīt padomus gatavošanai).

Padomi gatavošanai:

  • Ar šo Marmelādes 3:1 cukura daudzumu džems sanāk saldskābs – tieši tāds, kā mums garšo. Ja to gribas saldāku pievieno 1 kg 1:2 ievārījuma cukura Dansukker vai cita ražotāja.
  • Kā vislabāk karsēt burkas? Burkas un vāciņus var karsēt divos veidos:
    • Verdošā ūdenī paturēt burku un vāciņus pāris minūtes, grozot burku, lai verdošais ūdens izkarsē visu burku. Tad burku liek atdzist ar “muti” uz augšu (lai tvaiks iztvaiko un burka ir sausa).
    • cepeškrāsnī: Burkas rūpīgi izmazgā. Slapjas burkas liek aukstā cepeškrāsnī. Cepeškrāsni silda līdz 150 °C. Kad tā uzkarsusi, burkas karsē 15 minūtes. Ja burkas lielākas par 1l, tās karsē 20-25 minūtes. Arī burku vāciņi ir jāsterilizē, tos ievieto cepeškrāsnī kopā ar burkām. Pirms lietošanas burkas atdzesē. Aukstas burkas nedrīkst likt jau uzkarsētā cepeškrāsnī, jo tās var saplīst.
  • Pamēģini arī citu mūsu iecienīto ievārījumu: Rabarberu un zemeņu ievārījums.

Seko mums arī sociālajos tīklos, kur puiblicējam recepšu jaunumus un dažādus padomus gatavošanai:

  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • ziemai

Post navigation

Soļanka uz ugunskura
Saldēti garšaugu kubiņi

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē
Pamatreceptes, Uzkodas

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.