• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Uzkodas

Austrāliešu gaļas pīrāgi

Šie Austrāliešu gaļas pīrāgi ir viens no populārākajiem Austrālijas un Jaunzēlandes ēdieniem. Tā kā pīrāgus gatavo individuālas porcijas izmērā, tas ir lieliski piemērots ēdiens līdzņemšanai vai ballītei. Pīrāgi labi garšos gan karsti, gan auksti.   

Priekšdarbi50 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Daudzums: 12 pīrāgi

Nepieciešamais aprīkojums:

  • kēksiņu panna vai formītes

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas liellopu galas
  • 1 sīpols
  • 1 ēd.k. vieglas olīveļļas
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 1 ēd.k. Vušteršīras mērces
  • 180 ml liellopa buljona
  • 180 ml kečupa vai tomātu mērces
  • 1/2 tēj.k. sāls
  • 1/2 tēj.k. maltu melno piparu
  • 1 ola
  • 6 plāksnes kārtainās rauga mīklas
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C.
  2. Sīpolus sakapā smalki. Apcep uz pannas olīveļļā līdz caurspīdīgi un tikko kļūst zeltaini. Pievieno liellopa gaļu, cep, līdz tā ir pilnībā izcepusies.
  3. Pievieno liellopa buljonu, kečupu vai tomātu mērci, vušteršīras mērci, sāli un piparus, kā arī kukurūzas cieti. Rūpīgi izmaisa un sautē apmēram 5 minūtes, līdz masa sabiezē.
  4. Atkausētu kārtainās mīklas plāksni izrullē, lai veidotos kvadrāts. No vienas plāksnes izspiež 2 lielākus apļus un 2 mazākus. Lielāko apli ieklāj ieeļļotā mafinu formiņā tā, lai mīkla sniedzas nedaudz pāri mafinu formas maliņām. Pilda ar gaļas masu.
  5. Brīvās mīklas maliņas apsmērē ar olu, kas sakulta ar ēdamkaroti auksta ūdens. Pārklāj ar mazāko mīklas aplīti. Virspusi apsmērē ar olas-ūdens maisījumu.
  6. Ar šķērēm virspusē izgriež nelielu caurumu. Tas nepieciešams, lai cepšanās procesā radies tvaiks pīrāgu iekšpusē varētu izsprukt un pīrāgi nepārplīsti nepareizajā vietā. No atlikušajiem mīklas atgriezumiem ar formiņām var izspiest dažādus rotājumus, ar ko izrotāt pīrāgu virspusi. Arī tos apsmērē ar olas-ūdens maisījumu.
  7. Cep 18-20 minūtes līdz pīrāgi ir zeltaini brūni.

PADOMI GATAVOŠANAI

  1. Receptē klasiski tiek izmantots kečups. Tomēr iesakām izvēlēties kečupu ar iespējami zemu cukura daudzumu. To var aizstāt arī ar tomātu mērci.
  2. Šajā receptē izmantojam veikalā iegādātu kārtaino rauga mīklu. Tomēr iesakām vienmēr iegādāties mīklu, kuras sastāvā ir sviests, nevis hodrogenēti augu tauki vai margarīns.
  3. Pīrāgus iespējams saldēt. Pirms pasniegšanas tos atkausē ledusskapī un uzsilda cepeškrāsnī.
  4. Mīklas apļu izspiešanai izmantojam divas glāzes ar dažādiem diametriem.

Tags

  • citvalstu virtuves
  • piknikam

Post navigation

Kartupeļu un bekona omlete
Tomātu un saldā kartupeļa biezzupa

Related posts

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram
Pamatreceptes, Uzkodas

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē
Pamatreceptes, Uzkodas

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē

RAKSTS: Valentīndienas uzkodas
Uzkodas

RAKSTS: Valentīndienas uzkodas

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.