Eton mess ir tradicionāls angļu deserts, kurš ir ārkārtīgi viegli pagatavojams – tas sastāv no kārtās izkārtota gaisīga putukrējuma, bezē cepumiņiem un ogām. Visbiežāk šo desertu gatavo ar zemenēm, taču to var gatavot ar gandrīz jebkādām ogām. Tā kā gan putukrējums, gan bezē cepumi ir saldi, tad mūsu iecienītākais eton mess ir tieši ar avenēm – to skābumiņš patīkami kontrastē ar saldajām sastāvdaļām.
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 300 ml saldā krējuma (ar tauku saturu 35%)
- 300 g aveņu
- 2 saujas bezē cepumu
- 2 tēj.k. cukura
- 1/2 tēj.k. vaniļas pastas vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošanas gaita:
- Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas pastu un sakuļ līdz gaisīga putukrējuma konsistencei.
- Pusi no avenēm saspaida ar dakšiņu, pārējās atstāj veselas.
- Četros deserta trauciņos kārtās liek putukrējumu, saspaidītas avenes, veselas avenes un bezē cepumiņus, atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas.
- Bauda uzreiz, jo, ilgāk pastāvot, bezē cepumiņi pārāk izmirks un desertam vairs nebūs patīkamais kraukšķīguma piesitiens.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: