• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Salāti

Bagātīgie pupiņu salāti

pupiņu salāti

Pupiņu salāti ir latviešu svētku galda klasika, taču šiem salātiem ir simtiem variāciju un katrai saimniecei sava recepte. Bērnībā pvisam vienkārši pupiņu salāti mūsmājās bija visbiežāk gatavotie salāti svētku galdam, jo visas sastāvdaļas (pupiņas, krējums, sīpoli) bija pieejamas savā saimniecībā. Laika gaitā pupiņu salātiem pievienojās arvien jaunas sastāvdaļas un nu jau gatavojam šos salātus ar ļoti bagātīgu sastāvdaļu klāstu. Norādītie sastāvdaļu daudzumi ir ļoti aptuveni, sastāvdaļas nekad nesveram, gatavojot salātus, tikai cenšamies ievērot principu, ka pupiņas liekam vairāk kā pārējās sastāvdaļas.

Kopā30 minutes mins
Daudzums: 10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 500 g vārītu pupiņu
  • 250 g karsti kūpināta cūkgaļas šķiņķa
  • 250 g marinētu gurķu
  • 250 g marinētu šampinjonu
  • 2 vidēja izmēra paprikas (parasti liekam dažādu krāsu paprikas)
  • 1 vidēja purava baltā un gaiši zaļā daļa (reizēm puravu aizstājam ar sīpolu)
  • 150 g majonēzes
  • 100 g skābā krējuma
  • daži svaigi lociņi
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
sastāvdaļas

Pagatavošanas gaita:

  1. Pupiņas liek sietiņā un noskalo zem auksta tekoša ūdens.
  2. Šķiņķi, marinētos gurķus un papriku sagriež salmiņos, šampinjonus gabaliņos un puravus plānās šķēlītēs.
  3. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi, krējumu un piparus pēc garšas (mēs sāli nepievienojam, jo sāls ir gan majonēzē, gan šķiņķī, gan marinētajos gurķos un šampinjonos).pupiņu salāti

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook

Tags

  • latviešuēdieni
  • svētkiem
  • vienkārši

Post navigation

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Svaigā kafijas siera kūka

Related posts

Ceptu rīsu un laša salāti
Salāti

Ceptu rīsu un laša salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti
Salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci
Salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.