• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Mazulis ēd

Banānmaizīte ar zemeņu jogurtu

jogurta maizīte

Viegli saldena, svaiga un sulīga – tāda ir šī gandrīz kūciņa. Šajā receptē izmantojam zemenes, taču derēs jebkādas saldākas ogas vai augļi, kuri draudzējas ar želatīnu (tātad nebūs piemēroti svaigi kivi un ananasi, jo tie šķīdina želatīnā esošās želējošās vielas).

Priekšdarbi20 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
sastingšana ledusskapī1 hour hr
Kopā1 hour hr 40 minutes mins
Daudzums: 6 personām

Sastāvdaļas:

Banānmaizītei:

  • 3 gatavi banāni
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes eļļas
  • 6 ēdamkarotes piena
  • 200 grami pilngraudu kviešu miltu (var aizstāt ar citiem iecienītiem miltiem)
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 0.5 tējkarotes kanēļa
  • 0.5 tējkarotes vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta

Jogurta glazūrai:

  • 250 grami svaigu zemeņu
  • 150 grami grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes želatīna (15 grami)
jogurta maizīte

Pagatavošanas gaita:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 190°C grādiem.
  2. Bļodā ar dakšiņu saspaida banānus, pievieno olas, eļļu, pienu, vaniļas pastu vai esenci un visu rūpīgi saputo ar mikseri vai putojamo slotiņu.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un kanēli. Cepamo pulveri vēlams izsijāt caur sietiņu, lai mīklā nepaliek cepamā pulvera kunkulīši.
  4. Miltu maisījumu ber pie “slapjajām” sastāvdaļām un rūpīgi samaisa.
  5. Mīklu lej veidnē, kurā ieklāts un ietaukots cepamais papīrs un cep 190 grādos ~18 minūtes.jogurta maizīte
  6. Gatavo maizīti atdzesē un ar koka irbulīti vai dakšiņu sadursta caurumiņus. Tas nodrošinās to, ka jogurta glazūra nedaudz sasūksies arī maizītē.
  7. Želatīnam uzlej pāris ēdamkarotes ūdens un atstāj uzbriest.
  8. Zemenes nomazgā un nosusina. Zemenēm notīra zaļās lapiņas. Dažas zemenes atliek maliņā. Pārējās saspaida ar dakšiņu vai sablendē ar blenderi.
  9. Želatīnu izkausē ūdens peldē, pielej pie zemeņu masas un strauji samaisa (želatīns nedrīkst būt karsts). Pievieno jogurtu, visu rūpīgi samaisa un pārlej banānmaizītei.
  10. Atliktās zemens sagriež mazos gabaliņos un pārkaisa banānmaizītei.
  11. Banānmaizīti liek ledusskapī sastingt. Tā būs gatava ēšanai pēc 1-2 stundām. jogurta maizīte

Post navigation

Kraukšķīgie pikšas gabaliņi
Zemeņu, banānu un jogurta saldējums

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Ķirbju brokastmaizītes
Mazulis ēd

Ķirbju brokastmaizītes

Kivi un banānu pankūkas
Mazulis ēd

Kivi un banānu pankūkas

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.