Viegli saldena, svaiga un sulīga – tāda ir šī gandrīz kūciņa. Šajā receptē izmantojam zemenes, taču derēs jebkādas saldākas ogas vai augļi, kuri draudzējas ar želatīnu (tātad nebūs piemēroti svaigi kivi un ananasi, jo tie šķīdina želatīnā esošās želējošās vielas).
Daudzums: 6 personām
Sastāvdaļas:
Banānmaizītei:
- 3 gatavi banāni
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes eļļas
- 6 ēdamkarotes piena
- 200 grami pilngraudu kviešu miltu (var aizstāt ar citiem iecienītiem miltiem)
- 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
- 0.5 tējkarotes kanēļa
- 0.5 tējkarotes vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta
Jogurta glazūrai:
- 250 grami svaigu zemeņu
- 150 grami grieķu jogurta
- 2 ēdamkarotes želatīna (15 grami)
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 190°C grādiem.
- Bļodā ar dakšiņu saspaida banānus, pievieno olas, eļļu, pienu, vaniļas pastu vai esenci un visu rūpīgi saputo ar mikseri vai putojamo slotiņu.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un kanēli. Cepamo pulveri vēlams izsijāt caur sietiņu, lai mīklā nepaliek cepamā pulvera kunkulīši.
- Miltu maisījumu ber pie “slapjajām” sastāvdaļām un rūpīgi samaisa.
- Mīklu lej veidnē, kurā ieklāts un ietaukots cepamais papīrs un cep 190 grādos ~18 minūtes.
- Gatavo maizīti atdzesē un ar koka irbulīti vai dakšiņu sadursta caurumiņus. Tas nodrošinās to, ka jogurta glazūra nedaudz sasūksies arī maizītē.
- Želatīnam uzlej pāris ēdamkarotes ūdens un atstāj uzbriest.
- Zemenes nomazgā un nosusina. Zemenēm notīra zaļās lapiņas. Dažas zemenes atliek maliņā. Pārējās saspaida ar dakšiņu vai sablendē ar blenderi.
- Želatīnu izkausē ūdens peldē, pielej pie zemeņu masas un strauji samaisa (želatīns nedrīkst būt karsts). Pievieno jogurtu, visu rūpīgi samaisa un pārlej banānmaizītei.
- Atliktās zemens sagriež mazos gabaliņos un pārkaisa banānmaizītei.
- Banānmaizīti liek ledusskapī sastingt. Tā būs gatava ēšanai pēc 1-2 stundām.