Banāns ir superprodukts saldu ēdienu gatavošanā tiem, kas ikdienā izvairās no rafinēta cukura lietošanas. Banānos ir dabīgie cukuri (fruktoze). Banānos ir arī gana daudz kaloriju, taču vienlaicīgi tajos ir daudz vērtīgu minerālvielu un vitamīnu (piemēram, C vitamīns, kālijs), tādēļ banāni viennozīmīgi ir vērtīgs saldinātājs dažādu desertu pagatavošanā gan pieaugušo, gan zīdaiņu, mazuļu un bērnu uzturā. Šīs banānu vafeles ir mīkstas un sulīgas, tās lieliski iederēsies gan ģimenes brokastīs, gan kā uzkoda, kuru paņemt līdzi izbraucienos kopā ar bērniem. Protams, ka visgardākās vafeles būs siltas – tikko no vafeļu pannas, bet arī atdzisušas tās būs saldas un sulīgas, turklāt tās nav drūpošas, līdz ar to jo īpaši atbilstošas “tīras ēšanas” principam.
Nepieciešamais aprīkojums:
- Beļģu vafeļu panna
Sastāvdaļas:
- 2 gatavi banāni
- 2 olas
- 150 grami pilngraudu auzu miltu
- 50 grami sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkarote vaniļas pastas (vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta)
- eļļa vafeļu pannas ietaukošanai (Izmantojam izsmidzināmo kokosriekstu eļļu)
Pagatavošanas gaita:
- Banānus nomizo, liek bļodā un saspaida ar dakšiņu.
- Pievieno olas un ar dakšiņu samaisa.
- Pievieno izkausētu sviestu, vaniļas pastu un samaisa.
- Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas (miltus, cepamo pulveri un kanēli), pievieno tos mīklai un rūpīgi samaisa. Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē. Ja trāpījušies īpaši lieli banāni un/vai īpaši lielas olas, var nākties pievienot nedaudz vairāk miltu.
- Vafeļu pannu uzkarsē, nedaudz ietauko (ļoti ērti šim nolūkam lietot izsmidzināmo eļļu, taču pannu var izsmērēt arī ar eļļā pamērcētu otiņu.
- Sakarsētā pannā ar ēdamkaroti liek mīklu un cep vafeles, kamēr tās zeltaini brūnas. Pirms jaunas mīklas ielikšanas, pannu atkal ietauko. Gatavās vafeles labi garšos gan siltas, gan atdzisušas.
Ieteikumi gatavošanai:
- Ja gribas, lai vafelēm ir mazāk kaloriju, sviestu var aizstāt ar grieķu vai turku jogurtu. Tad vafeles būs mazdrusciņ mazāk sulīgas, bet joprojām gardas.
- Jo gatavāki banāni tiks izmantoti vafeļu mīklai, jo vafeles būs saldākas.