Šī ābolmaizīte lieliski der kā pirmais “kūciņveidīgais” izstrādājums, ko piedāvāt zīdainim, kad tas ir iepazinis olas un piena produktus un patstāvīgi māk ēst gabaliņēdienu. Cepot šo maizīti neskaitāmas reizes, varam droši teikt – pieaugušie tieši šo mazuļu našķi ir atzinuši par visgardāko. Turklāt, ja izdodas tikt pie tiešām saldiem āboliem, tad nezinātājs nemaz neuzminētu, ka šajā ābolmaizītē nav ne grama rafinētā cukura.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 1 liels un gatavs banāns
- 60 grami grieķu jogurts
- 130 grami pilngraudu auzu milti
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1 ola
- 1 tējkarote kanēlis
- 3-4 lieli un saldi āboli
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C.
- Sagtavo mīklu: banānu nomizo un saspaida ar dakšu. Pievieno olu un nedaudz sakuļ. Pievieno jogurtu un auzu miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris. Visu rūpīgi samaisa.
- Ietauko cepamtrauku, lej tajā mīklu un izlīdzina.
- Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež tos daiviņās. Ābolu daiviņas kārto cieši vienu pie otras virs mīklas, daiviņas nedaudz iespiežot mīklā. Pārkaisa ar kanēli.
- Cep līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes. Ābolmaizīte būs gatava, kad visa māja smaržos pēc āboliem un maizītes maliņas būs atlekušas no cepamtrauka maliņām un tās būs zeltaini brūnas.