Krēmzupas ir lielisks veids, kā bērna porcijā iemānīt dārzeņus, kurus citādi bērns neēstu, taču kuri ir uzturvielu ziņā ļoti vērtīgi. Šī ir salda un koša zupiņa, kura labi garšo kopā ar kazas sieru. Ar sastāvdaļu daudzumiem var droši variēt un zupiņā var pievienot vēl citus dārzeņus.
Daudzums: 3 personām
Sastāvdaļas:
- 1 litrs dārzeņu buljona
- 300 grami vārītas bietes
- 1 liels burkāns
- 2 selerijas kāti
- 1 neliels puravs
- 2 saldi āboli
- 2 ēdamkarotes kazas siera
- zaļumi pasniegšanai
Pagatavošanas gaita:
- Katlā lej buljonu. Ja ir laiks un pacietība, var vārīt buljonu no nulles, izņemt no saldētavas jau iepriekš pagatavotu dārzeņu buljonu vai izlīdzēties ar kādu labas kvalitātes buljona kubiņu.
- Buljonā vispirms liek sagrieztus burkānus un vāra ~10 minūtes.
- Pēc tam pievieno sagrieztus selerijas kātus, sagrieztu puravu un sagrieztu ābolu, visu vāra vēl ~10 minūtes.
- Kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē, līdz iegūst krēmīgu konsistenci. Gatavai zupai buljonam jābūt tikai tik daudz, ka tas knapi nosedz dārzeņus. Ja buljons ir vairāk, tad pirms blendēšanas labāk daļu buljona noliet un atlikt maliņā, lai zupa nesanāk pārāk šķidra. Ja blendējot izskatās, ka zupa tomēr ir par biezu – tad var pa drusciņai pieliet klāt atlikto buljonu.
- Krēmzupu pasniedz ar zaļumiem un kazas sieru. Šajā receptē izmantojam Bettine Natrual Pearls kazas sieru, kurš nopērkams lielajos Rimi veikalos.