• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Biezpiena un nektarīnu sacepums

sacepums

Biezpiena un nektarīnu sacepums ir ļoti viegls (mazkaloriju) un sulīgs vasaras deserts. To var ēst gan kopā ar kādu ogu mērci, gan vienkārši tāpat – kā kūkas gabaliņu. Šim desertam labāk derēs cietāki nektarīni, jo tādus būs vieglāk sagriezt plānās šķēlītēs.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana40 minutes mins
Kopā55 minutes mins
Daudzums: 8 gabaliņi

Sastāvdaļas:

  • 180 g biezpiena
  • 70 g skābā krējuma
  • 60 g cukura
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. mannas
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 5 nektarīni (aptuveni 500 g nektarīnu pēc kauliņu izņemšanas)
sacepums

Pagatavošanas gaita:

  1. Nektarīnus nomazgā, noslauka, izņem kauliņus un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Lielā bļodā liek visas sacepuma sastāvdaļas (izņemot nektarīnus) un ar rokas blenderi sablendē līdz viendabīgas konsistences masai.
  3. Biezpiena masai pievieno nektarīnu šķēlītes un rūpīgi izmaisa tā, lai pēc iespējas visas šķēlītes būtu noklātas ar biezpiena masu.
  4. Kēksa veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko to un lej sagatavoto sacepuma masu.
  5. Veidni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180° C un cep 35-40 minūtes, līdz sacepums ir atlecis no veidnes maliņām.
  6. Sacepumu vispirms atdzesē istabas temperatūrā, tad ledusskapī un tikai pilnībā atdzisušu griež gabaliņos.sacepums

Padomi gatavošanā:

  • Biezpiena sacepumu vislabāk cept cepeškrāsns režīmā “augša + apakša” (bez ventilatora/konvekcijas), tad tas būs gaišs pēc izcepšanas. Ja gribas nedaudz brūnāku virsiņu, tad pēdējās ~10 cepšanas minūtēs var ieslēgt konvekciju.
  • Šim sacepumam var izmantot jebkāda tauku satura biezpienu.

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Tags

  • biezpiens
  • gatavots cepeškrāsnī

Post navigation

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē
Soļankas sagatave ziemai

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.