Šī biezpienmaize atgādina Bounty batoniņu – tai ir šokolādīgas garšas pamatnīte un sulīgs kokosriekstu pildījums. Šī ir viegli un ātri pagatavaja biezpienmaize – ja Tev garšo Bounty batoniņi, tad Tev noteikti jāizmēģina pagatavot šo biezpiienmaizi. Mūsmājās par pēdējo Bounty biezpienmaizes gabaliņu vienmēr notiek cīņa.
Daudzums: 10 personām
Nepieciešamais aprīkojums:
- Šajā receptē izmantojam cepamo veidni 20 x 32 cm (ar augstajām malām)
Sastāvdaļas:
Mīklai
- 200 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- 30 g kakao pulvera
- 300 g kviešu miltu
- 1 ola
- 1 tēj.k. vaniļas pastas
- 1 tēj.k. cepamā pulvera
Pildījumam:
- 500 g biezpiezpiena
- 2 olas
- 1 bundža nevārīta iebiezinātā piena ar cukuru
- 100 g kokosrieksta skaidiņu
Pagatavošanas gaita:
- Pagatavo mīklu – bļodā liek visas mīklas sastāvadaļas un ar roku samīca viendabīgas konsistences mīklā. Iegūto mīklas daudzumu sadala 2 daļās: ~2/3 kūkas pamatnītei un 1/3 kūkas virsiņai.
- Pagatavo pildījumu: bļodā liek biezpienu, olas, iebiezināto pienu un ar blenderi visu sakuļ viendabīgas konsistences masā. Pievieno koksrieksta skaidiņas un iemaisa tās pildījuma masā.
- Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ieklāj 2/3 no kūkas mīklas, klājot to gan veidnes apakšā, gan gar maliņām.
- Uz mīklas pamatnītes lej pildījumu. Tam pa virsu saplucina plakanos gabaliņos un izklāj atlikušo 1/3 mīklas.
- Kūku liek iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~35 minūtes režīmā “augša + apakša” (bez konvekcijas – ventilatora).
Padomi gatavošanai:
- Mums patīk krēmīga pildījuma konsistencei, tādēļ šai kūkai biezpienu blendējam. Taču, ja gribas just graudaino biezpiena tekstūru, tad pildījumu var rūpīgi samaisīt ar karoti un neblendēt.
- Ja esi kokosriekstu garšas cienītājs, izmēģini arī citas mūsu iecienītākās kokosriekstu receptes: Neticamo kokosriekstu pīrāgu, Kokosriekstu un vaniļas saldējuma smūtiju un Auzu un kokosa cepumus.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: