Muslis sastāv no auzu pārslām, dažādiem žāvētiem augļiem, ogām, riekstiem un dažādiem saldinātājiem. Musli ierasti ēd brokastīs, pārlejot to ar pienu, jogurtu, kefīru vai sulu, un papildinot ar svaigiem augļiem un ogām. Šajā receptē tiek izmantotas tās pašas klasiskās brokastu mušļa sastāvdaļas, tikai citā veidolā. Brokastu mušļa tartes ir vegānas, ātri pagatavojamas un gardas, tās var pildīt ar jebkādu pildījumu.
Daudzums: 4 tartes (10 cm diametrā)
Nepieciešamais aprīkojums:
- izmantojam tartes formiņas 10 cm Ø, taču mušļa tartes var veidot arī mafinu veidnītēs
Sastāvdaļas:
- 150 g "Smalkais muslis ar ogām" (ja pieejams labs blenderis, var izmantot arī klasiskās auzu pārslas, skat. gatavošanas padomus)
- 50 g gaišā agaves sīrupa (var aizstāt ar medu)
- 35 g kokosriekstu eļļas
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C grādiem.
- Izkausē kokosriekstu eļļu.
- Bļodā sajauc smalko musli, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu.
- Sagatavoto masu vienmērīgi izdala pa četrām tartes formiņām un ar rokām izveido tartes formu.
- Tartes cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
- Gatavās tartes nedaudz atdzesē un pilda ar iecienītām piedevām. Šoreiz tartes tika pildītas ar turku jogurtu, dekorējot ar svaigiem augļiem, ogām un čia sēklām.
Padomi gatavošanai:
- Šajā receptē izmantojam Latvijā ražotu smalko musli “Smalkais muslis ar ogām”. Šis gatavais sasmalcinātais muslis ļaus pagatavot šīs tartes ļoti ātri, turklāt tā sastāvā esošās ogas piešķir mulsim gan saldumu, gan patīkamu garšu. Tomēr, ja nu šis smalkais muslis nav pieejams, tad šīs tartes var sagatavot arī no sasmalcinātām auzu pārslām. Tādā gadījumā auzu pārslas liek virtuves kombainā un sasmalcina, taču noteikti nevajag tās samalt miltos, vislabāk atstāt nelielus gabaliņus.
- Tartes var izcept laicīgi, pilnībā atdzesēt un uzglabāt cieši noslēgtā traukā vismaz trīs dienas.
- Ja baudīsi tartes uzreiz pēc pildīšanas, tās būs viegli kraukšķīgas, ja pildītās tartes ēdīsi vēlāk, tad tās būs mīkstākas – gluži tāpat, kā tas ir ar musli – ar laiku ar jogurtu sajaukts muslis ievelkas un zaudē kraukšķīgo konsistenci.
- No norādītā daudzuma sanāks 4 tartes 10 cm diametra lielās formiņās. Šo masu var cept arī mazākās formiņās – groziņu formiņās vai mafinu formās.
- No šīs pašas mīklas vari pagatavot arī gardus mušļa cepumiņus.
- Viena gatavā tartes pamatnīte sver ~50 gramus un tajā ir ~160 kcal.