Buffalo vistas salātu rullīši ir veselīga un viegla maltīte, ko iespējams ātri pagatavot. Pagatavot sulīgu vistas fileju, šķiet, ir neiespējamā misija. Tieši sausa vistas fileja mums radīja ideju to pārvērst sulīgā vistas masā, ko pildīt vrapos, burgeros vai ēst tāpat. Savukārt, rīsu papīra un salāta lapu izmantošana rullīšu tīšanai paver nebeidzamas variācijas, ko šādos rullīšos pildīt. Ar Buffalo stila vistu šie rullīši sanāk sulīgi, tie noteikti nav pliekani un tie satur daudz proteīna.
Nepieciešamais aprīkojums:
- liels apaļš šķīvis ar augstām malām
Sastāvdaļas:
Buffalo vistai
- 500 g vistas filejas
- 4 ēd.k. bezpiedevu jogurta
- 1 ēd.k. majonēzes
- 3 ēd.k. tomātu mērces (mēs izmantojam Rundāles 7 zaļumu mērci)
- 1 tēj.k. čili mērces (mēs izmantojam sriraču)
- sāls pēc garšas
Rullīšiem
- 12-14 lapas rīsu papīra
- 1 galva ledus salāta (vai 2 salāta podiņi)
- 1 garais gurķis
- 1 maza sarkanā paprika
- 1 maza oranžā paprika
- 1 avokado
- lociņi
- dīgsti
Pagatavošanas gaita:
- Vistas fileju izvāra ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls. Vesela vistas fileja būs jāvāra apmēram 15 minūtes. Gabaliņos sagriezta fileja – atkarībā no to lieluma, apmēram 10 minūtes.
- Siltu, bet ne karstu, vistu ar divām dakšiņām saplucina. Pievieno jogurtu, majonēzi, tomātu mērci un čili mērci. Samaisa. Pēc garšas pievieno sāli, ja vēlas.
- Sagatavo salāta lapas. Ja izmanto ledus salātu, salāta galvu ar serdi uz leju stipri atsit pret galda virsmu, tas izlauzīs serdi un padarīs lapu pamatni mīkstāku. Pēc tam serdi izgriež ar asu nazi. Uzmanīgi atdala veselas lapas.
- Papriku, gurķi un lociņus sagriež salmiņos. Avokado sagriež garenās šķēlītēs.
- Šķīvī ielej aukstu ūdeni. Rīsu papīra lapu iegremdē ūdenī, lai tā ir pilnībā iegrimusi. Patur tikai 2-3 sekundes, izņem un uzklāj uz darba virsmas. To pašu dara ar otru lapu, un uzklāj to blakus pirmajai, lai lapu malas daļēji pārklājas.
- Rīsu lapām uzklāj salāta lapas. Vienā galā liek apmēram 2 ēd.k. vistas masas, dažus gurķa un paprikas salmiņus, avokado šķēlītes un lociņus. Pildījumu neliek pārāk daudz, lai rullīšus varētu satīt.
- Rullīšu tīšanai sākumā pāri pildījumam pārloka rīsu papīra malu, tad ieloka abas maliņas rullīša galos. Rullīti uzmanīgi tin, pildījumu piespiežot ar pirkstiem. Pēc katra rullīša pagrieziena ieloka maliņas abos rullīša galos.
- Kad rullītis ir satīts, to slīpi pārgriež uz pusēm. Pasniedz nekavējoties.
Padomi gatavošanai:
- Rīsu papīrs ir gatavots no rīsu miltiem un ūdens. Tas sākumā ir ciets, plāns un trausls. Pēc iemērkšanas ūdenī rīsu papīrs kļūst elastīgs un mīksts, tādēļ tiek lietots dažādu tīteņu, rullīšu un citu vrapu gatavošanai. Svarīgi rīsu papīru nemērcēt pārāk ilgi, jo tad tas tinot plīsīs – rīsu papīru iemērc ūdenī uz 2-3 sekundēm. Izņemot no ūdens, tas vēl būs nedaudz stingrs. Bet, stāvot uz darba virsmas, rīsu papīrs turpinās izmirkt un kļūs elastīgāks. Tā kā Rīsu papīrs ir ļoti plāns, tas vrapam pievieno pavisam nelielu kaloriju daudzumu. Rīsu papīru var iegādāties dažādos pārtikas veikalos, piemēram, Stockmann, Sky, Rimi, austrumu produktu veikalos, piemēram, Rudra, garšvielu veikalā Avokado.
- Rīsu papīrā tītus rullīšus var glabāt ledusskapī vienu dienu. Tomēr šādus rullīšus vēlams ēst nekavējoties, jo ar laiku rīsu papīrs var izžūt un sadalīties. Visas rullīšu sastāvdaļas var glabāt ledusskapī atsevišķi vismaz 4-5 dienas, un satīt rullīti pirms ēšanas.
- Ja Tev patīk dažādi vrapi un rullīši, pamēģini arī mūsu Cēzara vrapus ar vistu.
Seko mums arī sociālajos tīklos: