Čedaras sieram ir gandrīz tūkstoš gadus ilga vēsture, un šis ir viens no pārdotākajiem sieriem pasaulē. Latvieši vairāk iecienījuši Holandes un Krievijas sieru, taču veikalu plauktos starp šiem diviem populārajiem sieriem arvien vairāk parādās dažādu ražotāju Čedaras siers. Čedaras siers konsistences un garšas ziņā ir kaut kas pa vidu starp Holandes un Parmezāna sieru – tas ir ļoti garšīgs un ir neskaitāmi daudz ēdienu, kur tas lieliski iederas. Mūsu ģimenē iecienīti ir šie Čedaras siera salāti, kas apvieno gan pikantas, gan svaigas sastāvdaļas. Šoreiz nenorādām sastāvdaļu daudzumus, jo tas ir gaumes jautājums – vai vairāk gribam just siera, tomātu vai varbūt šampinjonu pārsvaru. Pamēģini – būs gardi!
Sastāvdaļas:
- Čedaras siers
- Kūpināts cūkgaļas šķiņķis
- Marinēti šampinjoni
- Ķiršu tomāti
- Svaigi gurķi
- Saišķītis diļļu
- Majonēze
- Ja nepieciešams – papildus sāls un pipari
Pagatavošanas gaita:
- Marinētos šampinjonus ieliek sietā, lai notek liekais šķidrums.
- Visas sastāvdaļas sagriež līdzīga izmēra gabaliņos – mums patīk sieru, šķiņķi un gurķus griezt salmiņos, ķiršu tomātus katru četrās daļās, savukārt šampinjonus šķēlītēs.
- Dilles smalki sagriež.
- Bļodā sajauc visas sagrieztās salātu sastāvdaļas, pievieno dilles un majonēzi. Ja prasās, var droši pievienot papildus sāli un piparus, taču ieteicams vispirms salātus sajaukt bez tiem un pagaršot, jo sāls jau ir klāt gan sieram, gan šķiņķim, gan majonēzei, gan šampinjoniem.