Pēc Līgo svētkiem daudziem rodas jautājums: “ko darīt ar visu neapēsto Jāņu sieru?” Mūsu atbilde uz šo jautājumu ir šie Cepta Jāņu siera salāti. Cepts Jāņu siers ir ļoti gards – staipīgs viducī ar krakšķīgu garoziņu ārpusē. Apvienojumā ar saldām zemenēm, rūgteno rukolu un skābeno balzamikko glazūru, šie salāti rada burvīgus garšu svētkus jebkura ēdāja garšas kārpiņām.
Daudzums: 2 porcijas
Sastāvdaļas:
- 250 g Jāņu siera
- 10 zemenes
- 3 saujas rukolas
- 3 saujas neitrālu salātlapu (mēs izmantojam romiešu)
- 2 svaigi gurķīši
- 10 ķiršu tomātiņi
- balzamiko glazūra (mēs izmantojam I love eco)
- eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita
- Jāņu sieru sagriež nelielās šķēlītēs. Zemenes sagriež četrās daļās. Gurķīšus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Tomātiņus sagriež daiviņās.
- Uz šķīvja kārto sasmalcinātas salātlapas, rukolu, zemenes, tomātus un gurķus.
- Uz pannas lej apmēram 2-3 ēd.k. eļļas. Kad eļļa ir uzkarsusi līdz vidēji augstai temperatūrai, tajā kārto Jāņu siera šķēlītes, ievērojot atstarpes, lai siera sķēlītes nesalīp. Cep no vienas puses apmēram 30 sekundes vai līdz izveidojusies brūna garoziņa. Pēc tam uzmanīgi apgriež un cep vēl apmēram 30 sekundes.
- Sieru vēl siltu kārto uz salātu šķīvja, pārlaista ar balzamiko glazūru.
- Salātus pasniedz nekavējoties.
Padomi gatavošanai:
- Kādu Jāņu sieru var izmantot? Šiem salātiem var izmantot jebkuru Jāņu sieru. Visvieglāk būs izcept Jāņu sieru ar zemāku tauku saturu, jo tas ir mazāk kūstošs. Jāņu sieru var izcept un ēst kā uzkodu, arī neiekļaujot salātos.
- Kur nopirkt balzamiko glazūru un kas tas ir? Balzamiko glazūra ir gatavota no balzamiko (balzametiķa) un cukura. Veikalos nopērkamajām pievienoti daži nekaitīgi biezinātāji. Mēs balzamiko glazūru pērkam veikalos Rimi un Maxima. Mūsu iecienītākā ir I love eco glazūra, jo tā ir biezāka par citām veikalos nopērkamajām.