Ja Tev garšo Cēzara salāti, tad Tev noteikti garšos arī šie Cēzara vrapi. Tos var ļoti ērti paņemt līdzi piknikā, izbraucienā vai vienkārši pasniegt ballītē kā sātīgu uzkodu – nebūs nepieciešami ne šķīvīši, ne dakšas, lai tos apēstu. Šajā receptē vrapus gatavojam ar vistu, taču vrapos vistas vietā vari likt arī garneles, lasi vai gatavot veģetāro vrapu versiju. Vrapus gatavojam ar mūsu Cēzara salātu mērci.
Daudzums: 4 veseli vrapi vai 8 vrapu pusītes
Sastāvdaļas:
- 4 lielās tortillas (izmantojam Santa maria tortillas)
- 2 vistas filejas
- olīveļļa vistas apcepšanai
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
- 150 g cēzara mērces
- 1 neliela romiešu salātu galviņa (~8 lielās lapas)
- 60 g parmezāna siera
- daži ķiršu tomāti
Pagatavošanas gaita:
- Vispirms sagatavo vistu – katru vistas fileju šķērsām pārgriež uz pusēm, viegli izklapē ar gaļas āmurīša gludo pusi. Uz sakarsētas pannas lej eļļu, liek vistas filejas pusītes, apkaisa ar sāli un pipariem un augstā temperatūrā cep zeltaini brūnas (no katras puses ~ 3 minūtes). Kad filejas atdzisušas, tās sagriež strēmelēs.
- Ķiršu tomātus nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās (atkarībā no to lieluma).
- Romiešu salātlapas nomazgā un nosusina (lieliski, ja ir salātu žāvētājs, bet, ja nav, tad tās var apžāvēt uz virtuves dvielīša).
- Parmezāna sieru var rīvēt gan skaidiņās, gan šķēlītēs. Mēs izvēlamies rīvēt šķēlītēs (izmantojot dārzeņu mizojamo nazi), taču derēs arī skaidiņās rīvēts siers.
- Gatavo vrapus: Uzsilda sausu pannu un dažām sekundēm uz tās uzsilda tortillu (tas nepieciešams, lai tortilla ir elastīga, vieglāk satinama un nelūzt). Uz katras tortillas uzsmērē nedaudz Cēzara mērces, liek 2 romiešu salātu lapas, dažus gabaliņus vistas, dažus gabaliņus tomātu, pārsmērē ar mērci, virsū liek dažas siera šķēlītes.
- Uzmanīgi satin Vrapu (tīšanas instrukciju skaties attēlos). Vrapus jātin maksimāli cieši, stingri piespiežot tortillas rullīti.
- Vrapus var pasniegt gan veselus, gan griezt uz pusēm.
Ieteikumi gatavošanai:
- Šajā receptē gatavojam vrapus ar vistu, taču tos var gatavot arī ar citām Cēzara salātu sastāvdaļām, idejas vari smelties šeit.
- Vrapus var pagatavot īsi pirms pasniegšanas, taču tos kopumā var pagatavot un uzglabāt ledusskapī līdz 24h. Ilgāk uzglabāt gan neiesakām, tad tortillas var pārāk izmirkt.
- Mums ir sava Cēzara mērces recepte, kuru vienmēr cenšamies pagatavot svaigu gan salātiem, gan vrapiem. Ja esi atradis pieņemamu gatavo Cēzara mērci veikalu plauktos, vari to izmantot arī vrapiem, tad tie būs pavisam ātri pagatavojami. Taču, ja esi īstens Cēzara salātu fans, tad iesakām tiešām kaut reizi pamēģināt pagatavot svaigu mērci mājās – pēc tam būs grūti atgriezties pie gatavajām veikalos nopērkamajām mērcēm.