Čili un ķiploku garneles sviesta mēcē ir ļoti viegli un ātri pagatavojama uzkoda vai viegls vakariņu ēdiens. Pasniedziet tās ar svaigu maizi, rīsiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Mērce būs aromātiska un ar raksturiņu. Šis būs lielisks ēdiens, ko pasniegt viesiem.
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 800 gr saldētu tīģergarneļu (nevārītas)
- 180 gr svieta
- 100 ml baltvīna
- 2 ēd.k. sezama sēklu eļļas
- 5 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu
- 1 galviņa liela ķiploka galviņa
- 3 čili piparu pākstis
- 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
- 1/2 tējk. sāls
Pagatavošanas gaita:
- Tīģergarneles iepriekšējā vakarā pārliek no saldētavas ledusskapī. Tas būtu vislabākais veids, kā atlaidināt saldētas tīģergarneles. Ja tās iegādātas tajā pašā dienā, ar visu iepakojumu liek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un ik pa laikam pagroza.
- Tīģergarnelēm noņem čaulu, asti un izņem muguras zarnu, viegli pārgriežot muguru, to labi varēs redzēt. Ir iespējams iegādāties tīģergarneles, kurām šis process jau ir izdarīts. Iesakām izvēlēties tādas.
- Garneles var nosusināt papīra dvielī.
- Čili piparu pārgriež, izņem sēklu daļu un sakapā, ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.
- Uzkarsētā panna uz straujas uguns ielej sezama sēklu eļļu un tajā apcep čili un ķiploku.
- Pievieno garneles un strauji maisot cep, līdz tās maina krāsu no pelēcīgas uz rozā. Tas aizņems pāris minūtes.
- Pievieno baltvīnu un uzkarsē, tad pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un sviestu.
- Ļauj sviestam izkust, pasautē pāris minūtes, pievieno pētersīļus un apmaisa.
- Noņem no uguns un pasniedz ar izvēlētajām piedevām.
Padomi gatavošanā:
- Vissvarīgākais ir garneles nepārcept, citādi tās būs gumijotas. Kopā gatavošanas laiks jēlām tīģergarnelēm būs 5- 6 minūtes.
- Noteikti iesakām izvēlēties jēlas tīģergarneles, ja tādas nav pieejamas, pagatavojiet mērci un jau gatavā lieciet atkausētas garneles uz 2 minūtēm.
- Mums patīk lietot ķiploku un čili, bet ar šiem garšaugiem var variēt, izvēlieties sev tīkamāko pikantuma un asuma daudzumu
- Pasniedziet ar rīsiem, nūdelēm, pastu, svaigu maizi, ķiploku bageti vai dārzeņiem.