• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Cūkas cepetis rozmarīna medus marinādē

Cūkgaļas cepetis ir viens no tiem klasiskajiem svētku ēdieniem, kuri apmierinās ik viena gaļas ēdāja apetīti. Šī cūkas cepeša recepte neprasa sarežģītas sastāvdaļas vai ilgstošu darbošanos, tādēļ to būs pa spēkam pagatavot ikvienam. Šis ir lēni gatavots cepetis, kas nodrošina to, ka gatavā cepeša gaļa būs tik mīksta, ka gandrīz kusīs mutē. Tomēr jārēķinās, ka recepte prasa sagatavošanos, jo gaļu nepieciešams iemarinēt vismaz 12 stundas, bet vislabāk 24 stundas iepriekš. Vislabāk cepetis izdosies čuguna traukā, bet var izmantot arī keramikas vai stikla cepamtrauku.

Priekšdarbi20 minutes mins
Gatavošana3 hours hrs
Marinēšanās laiks1 day d
Kopā1 day d 3 hours hrs 20 minutes mins
Daudzums: 8 porcijas

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Čuguna, keramikas vai stikla cepamais trauks ar vāku
  • kulinārijas aukla (ja nav pieejams cūkgaļas gabals cepamajā sietiņā)

Sastāvdaļas:

  • 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna (vai 1 ēd.k. kaltēta rozmarīna)
  • 2 ē.k. medus
  • 1 ēd.k. paprikas pulvera
  • 60 ml sojas mērces
  • 1 ēd.k. srirachas (vai citas čili mērces, var nepievienot)
  • 1 tēj.k. sāls

Pagatavošanas gaita:

  1. Vispirms sagatavo marinādi – rozmarīna lapiņas noplūc no kātiņa, smalki sakapā. Ķiploka daiviņas saspiež ar ķiploku spiedi. Bļodiņā ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sajauc rozmarīnu, ķiploku, medu, sojas mērci, sriraču, paprikas pulveri un sāli.
  2. Cūkgaļas kakla karbonādes gabalu liek garenā cepamtraukā un ar asu smalku nazi viscaur sadursta, lai marināde labāk ievilktos. Pārlej ar marinādi un to ar rokām vai konditorejas otiņu izsmērē visapkārt cepeša gabalam. Gaļu liek ledusskapī marinēties uz 12-24 stundām. Ja iespējams, to ik pa laikam apgroza, lai trauka apakšā esošā marināde vienmērīgāk ievilktos.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150° C. Cepamo trauku, kas pārklāts ar vāku vai, ja tā nav, alumīnija foliju, liek cepeškrāsnī. Cep 3 stundas.

Padomi gatavošanai:

  • Šajā receptē jāizmanto cūkgaļas kakla karbonādes gabals. Kakla karbonādē esošie tauciņi palīdz cepetim izdoties sulīgam. Mēs izmantojam Stockmann nopērkamo kakla karbonādi, kas jau iepakota cepamajā sietiņā, tomēr tas nav obligāti. Var izmantot parastu kakla karbonādes gabalu un pirms cepšanas to sasiet ar kulinārijas auklu.
  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • gatavots cepeškrāsnī
  • Ziemassvētku receptes

Post navigation

Karaliskais kartupeļu biezenis
Štovētu kāpostu zupa

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.