Ļoti viegli pagatavojamas un gardas pankūciņas. Kādēļ tieši cukini? Lai pagatavotu, piemēram, kabaču pankūkas, rīvēts kabacis jāapkaisa ar sāli, jo sāls izvilks lieko ūdeni, kas kabacī ir ļoti daudz. Ja gribam minimizēt sāls daudzumu bērna ēdienā, tad cukini, pretēji kabacim, nesatur tik daudz ūdens, un pankūkas izdosies arī bez šī soļa, kurā ar sāls palīdzību no dārzeņa tiek izvilkts liekais šķidrums.
Daudzums: 12 lielas pankūkas
Sastāvdaļas:
- 1 vidējs cukini
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes miltu (derēs jebkādi ģimenē iecienīti milti, piemēram, rīsu vai kviešu milti)
- 30 grami labi kūstoša siera (piemēram, čedaras, holandes)
- saišķītis diļļu
- šķipsna ķiploku pulvera (receptē izmantots Dabas spēka "Asumiņš")
Pagatavošanas gaita:
- Vispirms sarīvē cukini un atstāj uz 10 minūtēm. Ja vēlas, var uzkaisīt šķipsniņu sāls, taču bez tā lieliski var iztikt. Pēc 10 minūtēm cukini ar roku nospiež un liek bļodā, kurā tiks gatavota mīkla. No rīvētā cukini izdalīsies pavisam nedaudz liekā ūdens, bet ar to pilnīgi pietiks, lai mīkla nebūtu ūdeņaina.
- Nospiestajam rīvētajam cukini pievieno olas, miltus, dilles, ķiploku pulveri, uz smalkās dārzeņu rīves sarīvētu sieru un visu rūpīgi samaisa.
- Sakarsētā pannā veido pankūkas un cep mērenā karstumā no abām pusēm, kamēr gatavas (6-7 minūtes). Ja vēlas, cepšanai var izmantot eļļu vai sviestu, taču, ja ir laba panna ar pretpiedeguma pārklājumu, tad šīs pankūkas lieliski var izcept arī bez liekām taukvielām (nedaudz taukvielas jau dos siers).