Cukini un garneļu pankūkas ir ne vien gardas, bet arī veselīgas, satur proteīnu un samērā maz ogļhidrātu. Šīs pankūkas ir mīkstas un maigas, nevis kraukšķīgas.
Daudzums: 6 porcijas
Sastāvdaļas:
- 2 cukini (kopā apm. 800g)
- 4 olas
- 120 g kviešu miltu (var izmantot arī pilngraudu miltus)
- 120 g čedaras siera
- 300 g svaigu tīģergarneļu (bez čaulas)
- saišķītis lociņu
- saišķītis pētersīļu
- 1 ēd.k. granulētu ķiploku
- 1/2 tēj.k. sāls (vai pēc garšas)
- Cukini sarīvē ar visu mizu uz rupjās dārzeņu rīves. Apber ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm, lai atsulojas.
- Čedaras sieru sarīvē uz rupjās rīves. Piemaisa miltus, olas, smalki sakapātus zaļumus un granulētu ķiploku.
- Kad rīvētais cukini ir atsulojies, to ievieto virtuves dvielī vai marlē un rūpīgi nospiež lieko sulu. Pievieno mīklai.
- Tīģergarneles sagriež kubiņos. Dalu garneļu var pārgriezt gareniski uz pusēm. Kubiņos sagrieztās garneles iemaisa mīklā.
- Mīklai ļauj atpūsties un uzbriest 10-15 minūtes.
- Nelielā eļļas daudzumā cep pankūkas katru apmēram 10 cm diametrā. Cepšanai parasti izmantojam aerosola tipa eļļu. Mēs esam atklājušas, ka ērti ir izmantot saldējuma karoti, lai dozētu mīklas daudzumu un visas pankūkas izdotos līdzīga izmēra.
- Izceptās pankūkas pasniedz karstas ar bezpiedevu jogurtu un lociņiem.
Padomi gatavošanai
- Receptē iesakām izmantot tieši Čedaras sieru, jo tam ir izteikta garša un labi kūstoša konsistence. Ja nu tomēr Čedaras siers nav pieejams, tad var izmantot jebkādu citu labi kūstošu sieru.