Nereti pēc svētkiem mājās paliek lieli piparkūku krājumi, kuras nevienam vairs nekārojas ēst svaigā veidā. Ja Tev garšo kafijas krēms, tad pamēģini to uztaisīt ar piparkūkām. Šim desertam nav tik svarīgas sastāvdaļu proporcijas, vari likt vairāk turku jogurta, vai nelikt to vispār, vari nepievienot marmelādi, ja tā negaršo, arī ar piparkūku daudzumu vari variēt – jo vairāk piparkūkas, jo krēms būs blīvāks un bagātīgāks ar Ziemassvētku garšu. Ja nedraudzējies ar želatīnu, vari arī to nepievienot, tad krēms nebūs stingrs (saželējis), bet gaisīgs, un ar karoti varēsi to likt ķīselī.
Daudzums: 10 porcijas
Sastāvdaļas:
- 500 ml saldā krējuma (35%)
- 300 g Turku jogurta
- 200 g piparkūku (var izmantot visdažādākās piparkūkas)
- 60 g marmelādes
- 2-3 ēd.k. cukura
- 15 g želatīna
- 2 ēd.k. šķīstošās kafijas
Pagatavošanas gaita:
- Piparkūkas ar stampiņu sasmalcina. Tām nav jābūt pavisam sadrupinātām, krēmā labi iederās arī lielāki piparkūku gabaliņi.
- Marmelādi smalki sagriež un iemaisa sasrupinātajās piparkūkās tā, lai marmelādes gabaliņi savstarpēji nesalīp.
- 2 ēd.k. šķīstošās kafijas aplej ar 50 ml verdoša ūdens un atstāj atdzist.
- Želatīnu liek krūzītē, uzlej nedaudz auksta ūdens un atstāj uzbriest.
- Putukrējumu saputo ar cukuru, pievieno turku jogurtu un iemaisa to putukrējumā.
- Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē, pielej tam atdzesēto kafiju un rūpīgi samaisa.
- Kafijas-želatīna masu lej krēmā un rūpīgi samaisa.
- Krēmam pieber sadrupinātās piparkūkas un marmelādi, samaisa.
- Krēmu lej veidnē un liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4h.
- Gatavo krēmu griež gabaliņos un pasniedz ar ķīseli vai ogu mērci.
Uzzini par recepšu jaunumiem, sekojot mums sociālajos tīklos: