Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē ir pikanta uzkoda svētku galdam. Ir daudz un dažādas variācijas marinētu karbonādīšu pagatavošanai, lielākā atšķirība ir tajā, vai marinādi ar sīpoliem vāra vai nē. Mums patīk sīpolus īsu brīdi pavārīt, tie joprojām būs kraukšķīgi, bet tiem nebūs izteiktā sīpolu sīvuma. Etiķi parasti nemēram, bet pievienojam pēc garšas – sākumā marināde var likties ļoti stipra, taču gala rezultāts būs krietni maigāks, tādēļ pagatavotajai marinādei jāgaršo divas reizes stiprāk par to, cik etiķainas karbonādītes vēlamies iegūt.
Daudzums: 1 kg marinētu karbonādīšu
Sastāvdaļas:
- 1 kg gatavas karbonādes (attēlos redzamas cūkgaļas karbonādītes, par to pagatavošanu lasi zemāk sadaļā Padomi gatavošanai)
- 4-5 sīpoli
- 1 l ūdens
- 2 ēd.k. cukura
- 2 tēj.k. sāls
- 200 ml galda etiķa (9%)
- 1 ēd.k. veselu piparu graudu (miksējam saldos un krāsainos piparus)
- 3-4 lauru lapas
Pagatavošanas gaita:
- Sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs un sadala rinķīšos.
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, piparu graudus, lauru lapas, sīpolu rinķīšus un uzvāra. No uzvārīšanās brīža marinādi vāra 1-2 minūtes (ne ilgāk!!!).
- Marinādi padzesē 5 minūtes un tad pievieno etiķi.
- Traukā kārtās kārto karbonādītes un sīpolus no marinādes, beigās visu pārlej ar marinādi un liek uz nakti ledusskapī.
Padomi gatavošanai:
- Marinētās karbonādītes var gatavot gan no nulles (tad vislabāk cept maza izmēra karbonādītes), gan var iemarinēt pāri palikušas pusdienu karbonādes – tādā gadījumā vislabāk tās sagriezt mazākos gabaliņos.
- Vai panējums nenāks nost, ja karbonādītes marinēsies šķidrumā? Nē, šādas karbonādītes esam gatavojušas bieži, jo īpaši bērnībā šādas likām svētku galdā – panējums nekad nav nācis nost. Svarīgi atcerēties karbonāžu panēšanas likumu – vispirms tās apvārta miltos un tad olā, nevis otrādi.
- Kā pagatavot mazās karbonādītes? Šajā receptē cepām mazas cūkgaļas karbonādītes no cūkgaļas filejas, sagriežot to šķēlēs, katru šķēlīti izklapējot ar gaļas āmurīti, vajadzības gadījumā sagriežot šķēli mazākos gabaliņos, panējot vispirms miltu un garšvielu maisījumā, tad olā, un tad karbonādītes cepot eļļā. Karbonādītes cep uz vidēja karstuma no katras puses apmēram 3-5 minūtes atkarībā no to biezuma.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: