• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Karstās šokolādes bumbas

bumbas

Šeit atradīsi ideju, kā ierastu karstās šokolādes pagatavošanu un baudīšanu pārvērst teju maģiskā pasākumā. Kas gan var būt patīkamāks par ieritināšanos dīvānā zem segas ar karstās šokolās krūzi rokā un vērošanu, kā ārā lielām pārslām krīt sniegs? Karstās šokolādes bumbas būs arī lieliska pašgatavota Ziemassvētku dāvaniņa.

Priekšdarbi1 hour hr
Daudzums: 6 bumbas

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Silikona puslodes formas (nopērkamas Gemoss)
  • Silikona otiņa
  • 2 vienreizlietojamās konditorejas tūtas
  • 2 metāla bļodiņas šokolādes kausēšanai
  • panna

Sastāvdaļas:

  • 200 g labas kvalitātes tumšās šokolādes vai šokolādes čipsi (izmantojam beļģu šokolādes čipsus ar kakao saturu 52%)
  • 1 ēd.k. rūgtā kakao pulvera
  • 1 ēd.k. pūdercukura
  • 3-4 ēd.k. mazo marshmallow zefīriņu
  • 50 g piena šokolādes

Dekori pēc izvēles. Izmantojām:

  • balto šokolādi
  • cukura dekorus

Pasniegšanai:

  • 250-300 ml karsta piena (katrai šokolādes bumbai)
šokolādes bumbu sastāvdaļas

Pagatavošanas gaita:

  1. Uzvāra ūdeni, ielej to lielākajā metāla bļodiņā (vai katliņā), virsū liek mazāku metāla bļodiņu tā, lai augšējās bļodiņas apakša nesaskaras ar ūdeni. Augšējā bļodiņā liek šokolādes gabaliņus vai šokolādes čipsus un, ik pa brīdim apmaisot, izkausē.
  2. Silikona pusložu formā ar silikona otiņu ieklāj šokolādi.šokolādes bumbu gatavošana
  3. Formu liek ledusskapī satingt vismaz uz 10 minūtem.
  4. Formu izņem no ledusskapja un ar otiņu ieklāj vēl vienu šokolādes kārtu, atkal liek ledusskapī sastingt. Divas šokolādes kārtas padarīs bumbas stingrākas.šokolādes bumbu pagatavošana 2
  5. Kakao samaisa ar pūdercukuru.
  6. Šokolādes puslodes uzmanīgi izņem no formas. Trīs puslodēs pilda pa 1 tējkarotei (ar kaudzīti) kakao un pūdercukura masas, nedaudz marshmallow zefīriņu un gabaliņos sagrieztu piena šokolādi.
  7. Tālāk ir divas metodes, kā puslodes salipināt kopā, lai veidotos bumba:
    • Uzkarsē pannu, tukšo puslodi uz sekundi patur uz karstās pannas un uzreiz liek virsū piepildītajai puslodei.
    • Piepildītās puslodes maliņas rūpīgi noklāj ar šokolādi (izmantojot konditorejas maisiņu) un uzreiz liek virsū tukšo puslodi.
  8. Sagatavotās bumbas liek ledusskapī sastingt.
  9. Gatavās bumbas var dekorēt pēc vēlēšanās ar dekoriem, kuri izkusīs karstā pienā. Lai dažādi dekori pieliptu, bumbas vislabāk aplaistīt ar izkausētu šokolādi un uz tās uzbērt dažādus šokolādes vai cukura dekorus. Var dekorēt arī ar marshmallow zefīriņiem. Pēc dekorēšanas bumbas uzglabā ledusskapī līdz brīdim, kad sagribas pagatavot karsto šokolādi.šokolādes bumbu pildīšana un dekorēšana
  10. Arī karstās šokolādes pasniegšanai ir divas metodes:
    • Krūzē ieliek šokolādes bumbu un virsū lēnām uzlej uzkarsētu pienu. Kad bumba izkususi, dzērienu samaisa.
    • Krūzē ielej karstu pienu un virsū liek šokolādes bumbu. Kad bumba izkususi, dzērienu samaisa.

Padomi gatavošanai:

  • Ar šokolādes bumbu veidošanu un dekorešanu jādarbojas ļoti ātri. Pirms līmēt kopā bumbas, vēlams izmantot plānos gumijas cimdus, kā arī pirms tam rokas paturēt zem auksta ūdens un noslaucīt, lai uz šokolādes nepaliek pirkstu nospiedumi.
  • Ar bumbu pildījumu var dažādi variēt. Var nelikt marshmallow zefīriņus, bet tikai kakao, šokolādi un pūdercukuru. Var pievienot kanēli vai vaniļu.
  • Silikona puslodes formas nopērkamas veikalā Gemoss. Tās varēsi izmantot ne tikai šokolādes bumbām, bet arī citiem desertiem.
  • Citas 3 Muskatriekstu Ziemassvētku receptes atradīsi zem mirkļbirkas “Ziemassvētku receptes”

Tags

  • Ziemassvētku receptes

Post navigation

Medū sautētu bumbieru salāti ar medotiem valriekstiem un kazas sieru
Konfektes ar marcipānu un rumā mērcētiem ķiršiem

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.