Šeit atradīsi ideju, kā ierastu karstās šokolādes pagatavošanu un baudīšanu pārvērst teju maģiskā pasākumā. Kas gan var būt patīkamāks par ieritināšanos dīvānā zem segas ar karstās šokolās krūzi rokā un vērošanu, kā ārā lielām pārslām krīt sniegs? Karstās šokolādes bumbas būs arī lieliska pašgatavota Ziemassvētku dāvaniņa.
Daudzums: 6 bumbas
Nepieciešamais aprīkojums:
- Silikona puslodes formas (nopērkamas Gemoss)
- Silikona otiņa
- 2 vienreizlietojamās konditorejas tūtas
- 2 metāla bļodiņas šokolādes kausēšanai
- panna
Sastāvdaļas:
- 200 g labas kvalitātes tumšās šokolādes vai šokolādes čipsi (izmantojam beļģu šokolādes čipsus ar kakao saturu 52%)
- 1 ēd.k. rūgtā kakao pulvera
- 1 ēd.k. pūdercukura
- 3-4 ēd.k. mazo marshmallow zefīriņu
- 50 g piena šokolādes
Dekori pēc izvēles. Izmantojām:
- balto šokolādi
- cukura dekorus
Pasniegšanai:
- 250-300 ml karsta piena (katrai šokolādes bumbai)
Pagatavošanas gaita:
- Uzvāra ūdeni, ielej to lielākajā metāla bļodiņā (vai katliņā), virsū liek mazāku metāla bļodiņu tā, lai augšējās bļodiņas apakša nesaskaras ar ūdeni. Augšējā bļodiņā liek šokolādes gabaliņus vai šokolādes čipsus un, ik pa brīdim apmaisot, izkausē.
- Silikona pusložu formā ar silikona otiņu ieklāj šokolādi.
- Formu liek ledusskapī satingt vismaz uz 10 minūtem.
- Formu izņem no ledusskapja un ar otiņu ieklāj vēl vienu šokolādes kārtu, atkal liek ledusskapī sastingt. Divas šokolādes kārtas padarīs bumbas stingrākas.
- Kakao samaisa ar pūdercukuru.
- Šokolādes puslodes uzmanīgi izņem no formas. Trīs puslodēs pilda pa 1 tējkarotei (ar kaudzīti) kakao un pūdercukura masas, nedaudz marshmallow zefīriņu un gabaliņos sagrieztu piena šokolādi.
- Tālāk ir divas metodes, kā puslodes salipināt kopā, lai veidotos bumba:
- Uzkarsē pannu, tukšo puslodi uz sekundi patur uz karstās pannas un uzreiz liek virsū piepildītajai puslodei.
- Piepildītās puslodes maliņas rūpīgi noklāj ar šokolādi (izmantojot konditorejas maisiņu) un uzreiz liek virsū tukšo puslodi.
- Sagatavotās bumbas liek ledusskapī sastingt.
- Gatavās bumbas var dekorēt pēc vēlēšanās ar dekoriem, kuri izkusīs karstā pienā. Lai dažādi dekori pieliptu, bumbas vislabāk aplaistīt ar izkausētu šokolādi un uz tās uzbērt dažādus šokolādes vai cukura dekorus. Var dekorēt arī ar marshmallow zefīriņiem. Pēc dekorēšanas bumbas uzglabā ledusskapī līdz brīdim, kad sagribas pagatavot karsto šokolādi.
- Arī karstās šokolādes pasniegšanai ir divas metodes:
- Krūzē ieliek šokolādes bumbu un virsū lēnām uzlej uzkarsētu pienu. Kad bumba izkususi, dzērienu samaisa.
- Krūzē ielej karstu pienu un virsū liek šokolādes bumbu. Kad bumba izkususi, dzērienu samaisa.
Padomi gatavošanai:
- Ar šokolādes bumbu veidošanu un dekorešanu jādarbojas ļoti ātri. Pirms līmēt kopā bumbas, vēlams izmantot plānos gumijas cimdus, kā arī pirms tam rokas paturēt zem auksta ūdens un noslaucīt, lai uz šokolādes nepaliek pirkstu nospiedumi.
- Ar bumbu pildījumu var dažādi variēt. Var nelikt marshmallow zefīriņus, bet tikai kakao, šokolādi un pūdercukuru. Var pievienot kanēli vai vaniļu.
- Silikona puslodes formas nopērkamas veikalā Gemoss. Tās varēsi izmantot ne tikai šokolādes bumbām, bet arī citiem desertiem.
- Citas 3 Muskatriekstu Ziemassvētku receptes atradīsi zem mirkļbirkas “Ziemassvētku receptes”