Kārtainās mīklas un sparģeļu tarte ir vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda, kas lieliski piemērota vieglām vakariņām vai piknikam. Rikotas siers un citrona miziņa piešķir patīkamu svaigumu, savukārt, auksti kūpinātais lasis – izteiktāku garšu. Vēl viena ideja sparģeļu sezonas ēdieniem.
Sastāvdaļas:
- 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas 400 gr
- 400 gr sparģeļu
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1/2 tējkarote citrona miziņas
- buntīte pētersīļu
- 5 ēdamkarotes rīvēta parmazāna siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 daiviņa ķiploka
- 150 gr auksti kūpinātas laša filejas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls
- pipari
Pagatavošanas gaita:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C grādiem, lai tā uzkarst, kamēr tiek gatavota tarte.
- Izrullē kārtaino mīklu taisnstūra formā, apmēram, 20 x 30 cm, apsmērē ar olas dzeltenumu un 2 cm no malas ar nazi viegli iegriež taisnstūri. Tas vajadzīgs, lai mīkla pārlieku neuzceltos un varētu uzlikt pildījumu. Nedaudz atdzesē.
- Mīklu liek cepties cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
- Kamēr mīkla cepas, bļodā sajauc pildījumu: rikotas sieru, vienu olu, citrona sulu un miziņu, sakapātus pētersīļus, 4 ēdamkarotes parmezāna sieru, caur spiedi izspiestu ķiploku, sāli un piparus.
- Sparģeļiem nolauž apakšējo galu un, ja nepieciešams, kātus nedaudz nomizo.
- Uz apceptās kārtainās mīklas vidū liek pildījumu un pamīšus sakārto sparģeļus. Ar otiņu apsmērē sparģeļus ar olīveļļu un pārkaisa atlikušo parmezānu.
- Liek cepties cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, ar naža galu pārbauda sparģeļu gatavību.
- Kad sparģeļi ir mīksti, tarti ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē.
- Pa virsu kārto auksti kūpināta laša šķēlītes.
Padomi gatavošanai:
- Ļoti uzmanīgi ar sāli, jo auksti kūpinātais lasis ir sāļš.
- Šajā receptē mēs izmantojam veikalā nopērkamo kārtaino rauga mīklu. Vienmēr iesakām izmantot mīklu, kuras sastāvā ir sviests, nevis nezināmas izcelsmes augu tauki.
- Tarti var taisīt bez laša, tad tā būs veģetāra. Var likt jebkādu citu kūpinātu zivi, apceptu bekonu vai vistas gabaliņus.