• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Uzkodas

Kartupeļu pankūciņas ar biezpienu un siļķi

kartupeļu pankūciņas horizontal

Kartupeļi, biezpiens un siļķe ir viens no klasiskākajiem latviskajiem pusdienu ēdieniem. Piedāvājam recepti, kas ļaus pārvērst šo ēdienu pirkstiņuzkodu formātā – kraukšķīga kartupeļu pankūciņa ar biezpiena krēmu, aveņu etiķī marinētiem sarkanajiem sīpoliņiem un siļķes fileju. Šādu uzkodu pagatavošana prasīs nedaudz laika, taču rezultāts būs tā vērts – mūsu pieredze rāda, ka šīs uzkodas no galda vienmēr pazūd pirmās.

Priekšdarbi1 hour hr
Gatavošana30 minutes mins
Kopā1 hour hr 30 minutes mins
Daudzums: 10 personām viesību galdam, uz kura ir arī citi ēdieni

Nepieciešamais aprīkojums:

  • konditorejas tūta un dekoratīvais zvaigznīšu uzgalis

Sastāvdaļas:

  • 150 g siļķu filejas (izmantojam Viči ražojuma siļķu fileju bez eļļas un etiķa)

Kartupeļu pankūciņām:

  • 700 g kartupeļu (vai 600 g nomizotu kartupeļu)
  • 2 olas
  • 4 ēd.k. kviešu miltu
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa ķiploku pulvera (izmantojam Dabas spēka "Asumiņš" garšvielu)
  • saišķītis diļļu
  • eļļa cepšanai

Biezpiena krēmam

  • 250 g biezpiena (izmantojam 5% biezpienu)
  • 80-100 g skābā krējuma
  • saišķītis diļļu
  • šķipsna sāls
  • šķipsna maltu melno piparu

Marinētajiem sīpoliem

  • 3 mazi sarkanie sīpoliņi
  • 4 ēd.k. aveņu etiķa
  • 60 ml ūdens
pankūciņu sastāvdaļas

Pagatavošanas gaita:

  1. Vislabāk sākt ar sīpolu marinēšanu, lai tie kārtīgi ievelkas (sīpoliņus var droši iemarinēt arī iepriekšējā dienā): sarkanos sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs, šķēlītes sadala ripiņās. Bļodiņā sajauc aveņu etiķi ar ūdeni un liek sīpolu ripiņas.sīpolu marinēšana
  2. Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Bļodā lej lielu daudzumu auksta ūdens un tajā liek sarīvētos kartupeļus un atstāj uz vismaz 30 minūtēm. Tas palīdzēs no kartupeļiem izvilkt cieti, nodrošinās, ka kartupeļi nepaliek tumši un pankūciņas sanāks gaišas un kraukšķīgas.
  3. Izmērcētās kartupeļu skaidiņas liek tīrā kokvilnas dvielītī un kārtīgi nospiež lieko ūdeni.
  4. Nospiestās kartupeļu skaidiņas liek bļodā, pievieno olas, miltus, smalki sagrieztas dilles, sāli un ķiploku pulveri, visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Uz pannas sakarsētā eļļā cep mazas kartupeļu pankūciņas, līdz tās no abām pusēm kļuvušas zeltainas. Gatvās pankūciņas izkārto uz virtuves papīra dvieļiem, lai tie uzsūc lieko eļļu.pankūciņu cepšana
  6. Bļodā liek biezpienu, pievieno iesākumā 2 ēdamkarotes skābā krējuma un sablendē ar rokas blenderi, līdz tiek iegūta krēmīga konsistence. Biezpiena krēma konsistencei jābūt tādai, lai krēmu varētu izspiest caur konditorejas tūtu un tas glīti turētos uz pankūciņas – ja nepieciešams, pievieno vēl papildus skābo krējumu, taču vēlams to darīt pamazām, lai krēms nesanāk pārāk šķidrs. Biezpiena krēmam pievieno smalki sagrieztas dilles, sāli un maltus melnos piparus, visu samaisa. Gatavo masu iepilda konditorejas tūtā, kuras galā ir dekoratīvais zvaigžņu uzgalis.
  7. Siļķu filejas sagriež mazākos gabaliņos.
  8. Uz šķīvja izkārto kartupeļu pankūciņas, uz katras pankūciņas uzspiež biezpiena krēmu, uzliek noteicinātas marinēto sīpolu ripiņas un siļķes gabaliņu. Ja vēlas, var dekorēt ar svaigiem zaļumiem vai mikrozaļumiem.pankūciņu veidošana

Ieteikumi gatavošanai:

  • Visbiežāk sarkano sīpolu marinēšanai izmantojam aveņu etiķi, tas sīpoliem piešķir burvīgu garšu. Taču, ja aveņu etiķis nav pieejams, sīpolus var marinēt arī parastajā galda etiķī.
  • Šajā receptē izmantojam Viči ražotās siļķu filejas bez eļļas. Ja tomēr izmanto eļļā marinētas siļķu filejas, tad pirms to lietošanas vēlams lieko eļļu rūpīgi nosusināt ar papīra virtuves dvieļiem, lai uzkodiņas nesanāk eļļainas.
  • Šajā receptē aprakstītās kartupeļu pankūku sastāvdaļas un pagatavošanas process ļaus iegūt tiešām kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas, kuras, ilgāk stāvot, nepaliks tumšas. Ar šo metodi vari pagatavot arī lielās kartupeļu pankūkas un baudīt tās pusdienās kopā ar dažādām iecienītām piedevām.

Tags

  • ballīšu uzkodas
  • biezpiens
  • latviešuēdieni
  • pankūkas
  • zivs

Post navigation

Puķkāpostu rīsi – vienkārša pamatrecepte
Rupjmaizes, dzērveņu un jogurta kūka

Related posts

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram
Pamatreceptes, Uzkodas

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē
Pamatreceptes, Uzkodas

Čili un ķiploku garneles sviesta mērcē

RAKSTS: Valentīndienas uzkodas
Uzkodas

RAKSTS: Valentīndienas uzkodas

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.