Ģimenes locekļi, jo īpaši bērni, būs sajūsmā, kad savos brokastu šķīvjos ieraudzīs šādas mīlīgas mini pankūciņas. Turklāt šo pankūciņu pielietojums sniedzas krietni tālāk par brokastu šķīvi vien – mini pankūciņas var ņemt līdzi kā uzkodu izbraucienos, pasniegt bērnu ballītēs vai veidot mini pankūciņu un ogu / augļu iesmiņus. Sākumā var šķist, ka to pagatavošana ir grūta un ilga, taču tā nebūt nav. Jā, būs darbietilpīgāk, kā izcept ierastā izmēra pankūkas, taču pēc pirmajām pāris pannām tehnika būs apgūta un cepšana aizies raiti. Smaids un sajūsma ēdāju sejās viennozīmīgi ir tā vērta, lai izmēģinātu šo recepti arī savā ģimenē.
Daudzums: 3 personām
Nepieciešamais aprīkojums:
- Vienreizlietojamais konditorejas maisiņš
- 2 bambusa vai koka iesmiņi pankūciņu ērtākai apgriešanai
- Panna ar nepiedegošu pārkājumu
- putojamā slotiņa
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 200 g kefīra
- 150 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 2 tējk. cukura (var aizvietot ar citu saldinātāju vai nepievienot saldinātāju vispār)
- 1/2 tējk. vaniļas pastas vai 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Pagatavošanas gaita:
- Bļodā iesit olas, pievieno vaniļas pastu un cukuru, un ar putojamo slotiņu sakuļ.
- Pievieno kefīru un vēlreiz sakuļ.
- Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pievieno tos bļodas saturam un sakuļ līdz vienmērīgas konsistences mīklai.
- Glāzē ievieto konditorejas maisiņu un ielej tajā mīklu. Maisiņam nogriež pavisam mazu galiņu (1-2 milimetri) – tā, lai mīkla pati nelīst ārā, bet maisiņš viegli jāpaspiež, lai mīkla iztecētu.
- Uz sakarsētas pannas (bez eļļas) veido miniatūras pankūciņas. Pankūciņas visērtāk būs apgriezt ar 2 irbulīšiem – iedurot irbulīti pankūciņas maliņā un apgriežot to. Pirmo pannu vēlams cept zemā temperatūrā – pēc pirmajām pāris izceptajām pankūciņu porcijām cepšana raiti aizies un cepšanas temperatūru var pielāgot cepēja ātrumam un spējai visas pankūciņas paspēt laicīgi apgriezt otrādi.
- Pankūciņas var baudīt gan siltas, gan aukstas. Ja tās tiek izceptas ātrāk, pirms ēšanas tās var uzsildīt uz pannas vai cepeškrāsnī.