• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Mazulis ēd

Ķirbju brokastmaizītes

ķirbju maizītes

Ķirbis ir fantastiska oga (jā, tiešām – oga), kuru var pagatavot daudz un dažādos veidos. Ķirbis parsasti ir viena no pirmajām ogām, ar kuru tiek iepazīstināti zīdaiņi, jo tas ir vielgs (100 gramos svaiga ķirbja tikai ~23 kcal), vitamīmiem un minerālvielām bagāts. Šajās brokastmaizītēs ķirbis ir paslēpies tā, ka nezinātājs nemaz nepateiks, ka maizīšu sastāvā ir ķirbis, tāpēc tās lieliski derēs arī tiem, kuriem šķietami ķirbis nemaz negaršo. Maizītēm piemērotāka būs apkaltusi tostermaize, vislabāk, ja jau iepriekšējā vakarā maizes šķēles atstāsi uz dēlīša, lai tās pa nakti apkalst. Pārāk mīksta maize cepoties var izjukt.

Priekšdarbi40 minutes mins
Gatavošana10 minutes mins
Kopā50 minutes mins
Daudzums: 24 maizītes

Sastāvdaļas:

  • 100 grami ķirbju biezeņa (vislabāk derēs sviesta ķirbis)
  • 2 olas
  • 6 šķēles tostermaizes
  • 5 ēdamkarotes piena
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • eļļa vai sviests cepšanai
ķirbju maizītes

Pagatavošanas gaita:

  1. Vispirms pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbju biezeni var izmanto daudz dažādos ēdienos, tādēļ droši var sagatavot lielākus ķirbju biezeņa krājumus un uzglabāt tos saldētavā. Lai pagatavotu ķirbju biezeni, sviesta ķirbi nomizo, izgriež sēklotnes daļu un sagriež gabalos. Ķirbja gabalus izvieto uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs, un cep 200°C, kamēr gabaliņi mīksti (tas prasīs 25-30 minūtes, taču vislabāk gatavību pārbaudīt ar dakšiņu). Izceptos ķirbja gabaliņus sablendē.
  2. Katru tostermaizes šķēli sagriež 3 stienīšos (taču, protams, var griezt tik lielas maizītes, cik gribas, turklāt izvēlīgajiem ēdājiem var izspiest dažādas maizīšu formas, izmantojot cepumu vai piparkūku formiņas).
  3. Lēzenā traukā (tā, lai, mērcējot maizītes, tās var viegli apmērcēt no visām pusēm) ar dakšiņu sakuļ olas, pievieno pienu, kanēli un ķirbju biezeni.
  4. Katru maizes stienīti rūpīgi apmērcē olu-ķirbja masā (katru pusi pāris sekundes, jo, mērcējot pārāk ilgi, maizīte var izšķīst) un liek cepties uz sakarsētas pannas eļļā vai sviestā.ķirbju maizītes
  5. Maizītes pasniedz siltas ar iemīļotām piedevām (svaigiem augļiem, ogām, skābo krējumu, jogurtu, ievārījumu vai jebko citu, kas garšo), taču maizītes nemaz ne sliktāk garšos arī atdzisušas.

Tags

  • dārzeņi
  • ķirbji

Post navigation

Piecminūšu pankūciņas
Vistas filejas un kukurūzas plācenīši

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Kivi un banānu pankūkas
Mazulis ēd

Kivi un banānu pankūkas

Kraukšķīgie pikšas gabaliņi
Mazulis ēd

Kraukšķīgie pikšas gabaliņi

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.