Banāns ir lielisks saldinātājs, turklāt tā krēmīgā konsistence paver plašas iespējas šo augli izmantot dažādu desertu saldināšanai. Tādēļ arī “Mazulis ēd” saldumu receptēs visbiežāk figurē šis dabīgais saldinātājs. Pievienojot pankūciņām ne tikai banānu, bet arī saldu kivi, tās iegūs svaigu pēcgaršu un kivi sēkliņu radītu kraukšķīguma efektu.
Sastāvdaļas:
- 1 gatavs banāns
- 2 gatavi (mīksti) kivi
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes pilngraudu auzu miltu (~100 grami)
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošanas gaita:
- Bļodā liek banānu un saspaida to ar dakšiņu.
- Kivi nomizo un arī saspaida ar dakšiņu. Ja kivi nav tik mīksts, lai to viegli saspaidītu, to var arī sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves, taču pankūciņas garšos labāk, ja kivi būs tiešām saldi un gatavi (tātad arī mīksti).
- Pievieno 2 olas, ar dakšiņu viegli sakuļ, pievieno miltus, cepamo pulveri un visu rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīgas konsistences mīkla, kurā būs jūtami banānu un kivi gabaliņi.
- Sakarsētā pannā ar karoti veido mīklas pankūciņas un mērenā temperatūrā cep no katras puses 1-2 minūtes, līdz tās gatavas.