Kļavu sīrupā karamelzēti pekanrieksti ir recepte, ko atklājām gluži nejauši, gatavojot Vīģu tarti ar kļavu sīrupu. Tartes rotāšanai izmantojām grauzdētus pekanriekstus, kas pārlieti ar kļavu sīrupu, tos maisot, rieksti karamelizējās, radot vienu no gardākajām riekstu uzkodām, ko esam gatavojušas. Pekanrieksti un kļavu sīrups lieliski sader kopā. Šie rieksti būs burvīga dāvana Ziemassvētkos, turklāt to pagatavošana ir tik vienkārša, ka to var izdarīt jebkurš.
Daudzums: 3 paciņas
Nepieciešamais aprīkojums:
- cepamā panna ar nepiedegošu pārklājumu
Sastāvdaļas:
- 300 g pekanriekstu
- 4-6 ēd.k. kļavu sīrupa
Pagatavošanas gaita:
- Pekanriekstus ber uz sausas pannas, kas novietota uz vidēja karstuma plīts. Maisot riekstus viegli apgrauzdē, līdz izdalās spēcīga smarža un rieksti iegūst tumšāku toni (apmēram 3 minūtes).
- Pievieno kļavu sīrupu un samaisa. Sīrupu pievieno tik daudz, lai visi rieksti pēc to apmaisīšanas būtu noklāti.
- Pekanriekstu un sīrupa masu maisa, līdz sīrups vairs nav slapjš – tas sacietējis un pārklājis riekstus.
- Atdzesē un pasniedz vai iepako maisiņos kā dāvanu.
Padomi gatavošanai:
- Kļavu sīrupu var atrast vairumā lielveikalu, piemēram, Stockmann, Rimi, Maxima, dažādos eko produktu veikaliņos, piemēram, Lavandas un Dabas stacija, kā arī veikalā Gemoss.
- Pekanriekstus izdevīgi iegādāties veikalā Gemoss vai interneta viekalā riekstijums.lv.
- 3 Muskatrieksti blogā meklē arī citas Ziemassvētku saldumu idejas, piemēram, Riekstu un žāvētu augļu konfektes “Serenāde”, Konfektes ar marcipānu un rumā mērcētiem ķiršiem un Šokolādes fadžs ar riekstiem un dzērvenēm.
Seko mums arī sociālajos tīklos: